https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stret-lvice-a-cyklisty-na-vsetinsku-byla-dopravni-nehoda?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Střet lvice a cyklisty na Vsetínsku byla dopravní nehoda

14.11.2018 00:30 | VSETÍN (ČTK)
Červnový střet lvice a cyklisty u obce Zděchov na Vsetínsku vyhodnotili policisté jako dopravní nehodu. / Ilustrační foto
Červnový střet lvice a cyklisty u obce Zděchov na Vsetínsku vyhodnotili policisté jako dopravní nehodu. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Červnový střet lvice a cyklisty u obce Zděchov na Vsetínsku vyhodnotili policisté jako dopravní nehodu. Trestný čin se podle policie nestal. Věc policisté předali k projednání příslušnému správnímu orgánu, v tomto případě se jedná o Městský úřad Vsetín, sdělil dnes mluvčí vsetínské policie Vladislav Malcharczik.
reklama

 

"Letos v červnu na cyklotrase vedoucí v katastru obce Zděchov došlo ke střetu projíždějícího cyklisty a lvice. Jelikož se událost stala na komunikaci, zabývali se událostí dopravní policisté. Policisté nezjistili skutečnosti, které by nasvědčovaly spáchání trestného činu. Událost vyhodnotili jako dopravní nehodu," uvedl Malcharczik.

Osmatřicetiletý cyklista se na lesní cestě střetl se lvicí, se kterou byl na procházce třiatřicetiletý muž. Zvíře měl připoutané. Šelma a cyklista se dostali do kontaktu, cyklista po něm vyhledal ošetření.

Muž ve Zděchově chová kromě lvice i lva, na což si delší dobu stěžují někteří místní. Úřady však muži nedokážou v chovu zabránit, přestože už dostal za nepovolený chov několik pravomocných pokut. Veterinární správa však nemá možnost lva odvézt. Může vydat opatření k odebrání zvířete, muselo by se však prokázat týrání, což se ve Zděchově neděje.

Loni chtěli pracovníci vsetínských technických služeb z rozhodnutí stavebního úřadu odstranit oplocený výběh pro lva. Muž však přes výzvu policistů na pozemek nikoho nepustil. Lva přivezl do obce předloni, na pozemcích své rodiny postavil bez povolení kotec s oploceným výběhem. Ministerstvo zemědělství již dříve uvedlo, že chce zpřísnit podmínky pro chov velkých šelem v ČR.


reklama

Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

mr

14.11.2018 17:24
Ta s těma zavázanýma očima a s váhou v ruce musí být už pořádně praštěná nebo jednoduše podvádí. VYBERTE SI SAMI.
Tak tady se dovídáme, že chlapovi chtějí zbourat králíkárnu s oplotou na jeho soukromém pozemku (teda bez pořádných základů = spíše lehkou stavbu, jež v případě jeho potřeby zase z krajiny snadno odstraní) a na druhou stranu známe př., kdy si tu v lese postavili celou ruskou vesnici (nedovolené kácení, základy prakticky těžko odstranitelné jako u každého tuctového baráku) na vlastnicky sporných pozemcích a prvotní úmysl před kamerami TV znějící nekompromisně "odstranění čené stavby" se časem změnil na dodatečné povolení. A to už ani se nezmiňuji o tom, že je tu státem podporováno, aby si jeho úředníci vůbec dovolili jen zateoretizovat o tom, že chlapovi nějakým narychlo spíchnutým zákonem ukradnou jeho SOUKROMÝ MAJETEK.
Odpovědět
 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist