https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/subaru-predstavilo-svuj-prvni-vuz-s-ciste-elektrickym-pohonem-pro-globalni-trh?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Subaru představilo svůj první vůz s čistě elektrickým pohonem pro globální trh

15.11.2021 00:10 | TOKIO (ČTK)
Foto | Jakob Rosen / Unsplash
Japonská automobilka Subaru představila svůj první vůz s čistě elektrickým pohonem určený pro globální trh. Sportovně-užitkový automobil s označením Solterra by se měl do poloviny příštího roku začít prodávat v Japonsku, Spojených státech, Evropě a Číně, napsala agentura Kjódó.
reklama

 

Nový automobil je výsledkem společného dvouletého vývojového projektu s automobilkou Toyota Motor, která je největším akcionářem Subaru. Verze s pohonem na přední kola urazí na jedno nabití zhruba 530 kilometrů, u verze s pohonem na všechna čtyři kola je dojezdová vzdálenost kolem 460 kilometrů.

Nynější přechod automobilového průmyslu od spalovacích motorů k elektrickým představuje výzvu pro menší výrobce, jako je právě Subaru, kteří mají k dispozici menší prostředky na vývoj technologií pro elektromobily. Zároveň přináší velkým automobilkám, jako je Toyota, příležitost k tomu, aby k sobe menší konkurenty více připoutali, upozornila agentura Reuters.

Toyota, která vlastní v Subaru zhruba pětinový podíl, je z hlediska objemu prodeje největším výrobcem automobilů na světě. Ve srovnání se Subaru je objem prodeje Toyoty více než desetinásobný.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

VK

Václav Kain

15.11.2021 08:05
Cca 450km v ideálních podmínkách bez klimatizace v létě a bez topení v zimě.A co cena auta,ta asi není důležitá.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

15.11.2021 11:18
Cywe ... fotka volantu, to je něco. To je novinařina.

Pokud by to někoho zajímalo, je to v podstatě RAV4 s trochu jiným čumákem.
Odpovědět
 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist