https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/timmermans-kdyz-presvedcime-o-zelene-dohode-cechy-tak-vsechny?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Timmermans: Když přesvědčíme o Zelené dohodě Čechy, tak všechny Aktualizováno

26.9.2022 12:33 | PRAHA (ČTK)
Místopředseda Evropské komise odpovědný za klimatickou politiku Frans Timmermans.
Místopředseda Evropské komise odpovědný za klimatickou politiku Frans Timmermans.
Zelená ekonomika přináší více pracovních míst, ale bude potřeba zajistit spravedlivou transformaci. Místopředseda Evropské komise (EK) odpovědný za klimatickou politiku Frans Timmermans to řekl na dnešním Green Deal summitu v Praze. Dodal, že pokud se podaří o výhodnosti Zelené dohody přesvědčit Čechy, může pak přesvědčit všechny. Kvůli akci se dnes před budovou v Mikulandské ulici, kde se summit konal, uskutečnily protesty. Byly poklidné.
reklama

 

Takzvaná Zelená dohoda pro Evropu (Green Deal) předpokládá v Evropské unii snižování emisí skleníkových plynů do roku 2030 alespoň o 55 procent ve srovnání s rokem 1990. Evropská komise chce do roku 2050 udělat z Evropy "první klimaticky neutrální kontinent".

"Green Deal je změna, ale obecně věřím, že jsme to nastavili správně. Uhlíková neutralita je plán, který už měl být spuštěn mnoho let zpět a Evropa je důkazem, že můžete růst ekonomicky bez proporčního zvyšování uhlíkových emisí," řekl Timmermans.

Uvedl, že jakákoli transformace byla spojena s riziky a pokud se nezvolí správná politika, vznikne malá skupina velmi bohatých a velká skupina chudých. Zelená ekonomika ale podle něj nabízí více pracovních míst, ale jde o jiné než doposud tradiční pozice. "Musíme zajistit, aby transformace byla spravedlivá. Jsou tendence říkat, že bude nespravedlivá, proto musíme vysvětlovat a dělat rozhodnutí, aby toho byl každý součástí v pozitivním slova smyslu," řekl.

Timmermans zmínil, že je potřeba ukázat možnosti, které Zelená dohoda pro Evropu přináší. "Když se povede přesvědčit Čechy, tak můžu přesvědčit všechny," řekl Timmermans.

Jako v létě při zasedání ministrů životního prostředí EU v Praze apeloval na jednotu proti Rusku. Programem Moskvy i jiných politiků je podle něj vinit Green Deal z vysokých cen energií. K nezávislosti na ruském plynu pomůžou i obnovitelné zdroje. A pokud se podle Timmermanse podaří přesvědčit občany, že v zimě nezmrznou a zvládnou i následující léta, tak transformace na zelenější ekonomiku bude něco, co podpoří i český národ.

Upozornil na to, že přechod k obnovitelným zdrojům se stal kvůli válce na Ukrajině a hrozícímu nedostatku energií více urgentní a zrychlil. Konstatoval, že to ukazuje i snahu Čechů instalovat fotovoltaické panely či tepelná čerpadla. "Je vidět jejich racionalita," řekl.

Při projevu Timmermanse stáli pod pódiem tři zástupci Hnutí Duha. Stejně jako jiní aktivisté upozorňovali na fakt, že hlavním partnerem konference je globální ropná společnost Shell. "Greenwashing: Nebuďte jeho součástí," stálo mimo jiné na jednom z transparentů. Greenwashing znamená podrývání důvěryhodné debaty o řešení změn klimatu. Označuje se tak šíření zavádějících informací, které mají vylepšit obraz firmy či organizace a prezentovat ji jako zodpovědnou k životnímu prostředí.

Pořadatel summitu, Hospodářské noviny, ČTK sdělil, že respektuje právo každého vyjádřit svůj názor.

Kvůli Shell, ale třeba i společnosti ČEZ, dalšímu partnerovi summitu, pak odpoledne před budovou protestovalo asi 40 ekologických aktivistů z organizací Re-set, Univerzity za klima, Hnutí Duha a dalších. Přinesli transparenty s nápisy "Klimatickou spravedlnost" nebo "Jste prostě zaslepený hajzlové". Zeleným malířským válečkem symbolicky malovali okolí a skandovali "Fuj, hanba". Kritizovali také Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze za to, že summitu poskytla své prostory.

V Mikulandské ráno i odpoledne postávalo také několik lidí při protestu proti Zelené dohodě pro Evropu iniciovaného Hnutím PES, SPD Praha a Trikolorou. Jiří Janeček ČTK řekl, že Hnutí PES žádá kvůli energetické krizi pomalejší přechod na obnovitelné zdroje energie a podporu uhlí.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (44)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Karel Zvářal

Karel Zvářal

26.9.2022 13:07
Kdyby vzpomněl v tom mixu jádro, tak s tím asi nikdo nebude mít problém. Ale spoléhat jen na vítr, slunce a vodu...
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

26.9.2022 14:58
To je samé ...

"pokud se podaří přesvědčit"
"pokud se nezvolí správná politika"

"A pokud se podle Timmermanse podaří přesvědčit občany, že v zimě nezmrznou a zvládnou i následující léta, ... "

Vy to kašpaři máte buď zajistit, a nebo, pokud to nedokážete, tak neprudit jednotlivé státy a subjekty, ať si to zkusí zajistit podle svého. A ne je furt buzerovat.

Plus by si měl kašpar uvědomit, že náklady na tu řekněme energetickou transformaci jsou ve většině zemí celkem podobné ... což znamená, že tam, kde občané "starých" zemí EU jen zatnou trochu zubu a lehce se uskromní, tam občané střední a východní Evropy už budou rýt držkou v zemi. A nějaké dotace na pitchoviny z EU to nespasí, ty pár jedincům samozřejmě pomůžou ... a to tak že velmi ... ale to, co se cestou někde neztratí se z valné části použije na nesmysly, které ty dramaticky zvýšená náklady obyvatel rozhodně nesníží.

Odpovědět
Anyr

Anyr

26.9.2022 15:23 Reaguje na Svatá Prostoto
Bože, to je zase zlosti a závisti a nevzdělanosti.

Navíc, pokud se ti to, hvězdo zářivá, nelíbí, tak nám všem ukaž, jak se to dělá. :*
Odpovědět
MU

Michal Uhrovič

26.9.2022 15:25 Reaguje na Anyr
1*
Odpovědět
JS

Jiří Svoboda

26.9.2022 15:47 Reaguje na Anyr
Ale ten člověk vidí sotva 10 % z obrovského problém řešení globálního klimatického rozvratu a ještě přes růžové brýle. Takovému vy věříte?
Odpovědět
MU

Michal Uhrovič

26.9.2022 15:59 Reaguje na Jiří Svoboda
Myslím, že jde spíše o kritiku formy příspěvku, ne o kritiku článku.
S pánem / paní "Svatá Prostoto" se dá i celkem souhlasit.
Odpovědět
JS

Jiří Svoboda

26.9.2022 16:13 Reaguje na Michal Uhrovič
Jasně. Ale opět se ptám: vy takovýmto lídrům jako Timmermans, kteří se cítí být povoláni řídit Green Deal, věříte, že to budou dělat správně a zodpovědně?

Co když jen zmizí obrovské peníze v kapsách vyvolených "zelených" podnikatelů a uhlíkovou stopou EU to skoro nepohne a jen ze emise vyvezou? Vždyť ten člověk jen omílá fráze.
Odpovědět
MU

Michal Uhrovič

26.9.2022 16:21 Reaguje na Jiří Svoboda
nevěřím. Mám problém s byrokracií a EU je na ni založena. Mám problém s kecy bez činů.
Bohužel ale u nás v ČR je to mnohem horší a češi to sami nezvládnou. Když si česi sami vládli pouze nějakých 20 let, potom to vždy bylo o nějaké jiné mocnosti. My se prostě raději zaprodáme, aby to bylo jednodušší.
Odpovědět
JS

Jiří Svoboda

26.9.2022 16:31 Reaguje na Michal Uhrovič
To s vámi souhlasím.

Ale zkuste se podívat na vysoce urgentní problém nutnosti globální dekarbonizace. A to se týká i států, které jsou na to v mnoha ohledech mnohem hůře než ČR. A v této situaci si EU hraje na svém písečku a hraje divadlo na klimatickou neutralitu v dostatečně vzdálené budoucnosti... Tady asi opravdu nenajdete jediný počin, o kterém by se dalo říci: "toto je dobře".
Odpovědět
MU

Michal Uhrovič

26.9.2022 16:54 Reaguje na Jiří Svoboda
A myslíte, že bychom to zvládli, ten čistější život (včetně průmyslu) sami, bez pomoci EU nebo jiných?
Odpovědět
Karel Zvářal

Karel Zvářal

26.9.2022 16:58 Reaguje na Michal Uhrovič
Uff! Tady to přece není o útěku z unie, ale o cestě nesprávným směrem, resp. poukazování na evidentně mylný předpoklad. Kromě oze je třeba využívat jádro, potažmo i uhlí, bude-li málo plynu.
Odpovědět
MU

Michal Uhrovič

26.9.2022 17:36 Reaguje na Karel Zvářal
Všichni odpůrci GreenDeal to ale chtějí řešit odchodem z EU. Proč? Každý má svého nepřítele a to mu pomáhá zvládat dnešní svět.
Odpovědět
JS

Jiří Svoboda

27.9.2022 10:01 Reaguje na Michal Uhrovič
To je naopak! Green Deal je tak nesmyslně pojatý koncept a vedení EU je tak zoufale rigidní, že mnozí vidí jako záchranu před touto zvůlí vystoupit z EU.
Odpovědět
JS

Jiří Svoboda

27.9.2022 09:58 Reaguje na Michal Uhrovič
Ale globální dekarbonizace není o dekarbonizaci ČR ani EU nýbrž celého světa! Ten problém je úplně někde jinde.

Timmermans vidí řešení jen v tom, jak nacpat unijní prachy do kapes unijních "zelených" podnikatelů doplněné zákazy a příkazy. To zdaleka nepokryje problematiku globální dekarbonizace a za 20 let budeme s otevřenou hubou stát a koukat, kolik peněz se za to uvalilo a skoro ničeho nebylo v ochraně globálního klimatu dosaženo.
Odpovědět
RP

Radim Polášek

26.9.2022 19:39 Reaguje na Jiří Svoboda
Globální dekarbonizace je nesmysl, pokud nebude rozložena aspoň na 50 let. Vždyť nemáme technologie, první technologie třeba na výrobu oceli vodíkem se teprve zkouší a nikdo nedá záruku, že to bude fungovat nebo že se to zvládne do 20 let nebo tak nějak. Technologie třeba na výrobu cementu, keramiky, porcelánu a dalších žárových produktů se zatím ještě ani nezkouší ani se o nich nemluví. A další obrovské množství technologií. Kde se kolem těch technologií ta dekarbonizace musí vymyslet, vyzkoušet v poloprovozu a vyzkoušet v provozu. Teprve potom můžeme stanovit nějaký plán dekarbonizace v rámci několika desítek let, kdy to všechno budememe schopni stihnout přestavět a postavit. Urychlovat dekarbonizaci, aniž máme za stávající technologie náhradní bezuhlíkaté technologie je čistá fantazmagorie směřující k tomu, že nebudeme mít žádné technologie ani nakonec žádný průmysl a ekonomiku. Budeme na tom úplně stejně jako třeba nějací černošští Masajové někde v Keni, akorát tak nařezat někde z lísky pruty na oštěpy a na loukách na našich horách chovat krávy.
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

27.9.2022 05:16 Reaguje na Radim Polášek
1 !
Odpovědět
JS

Jiří Svoboda

27.9.2022 10:13 Reaguje na Radim Polášek
Plně souhlasím!

Je třeba vytvořit systematicky postupně rostoucí tlak na globální dekarbonizaci a tím i tlak na vznik a zavádění bezuhlíkových technologií.

Jinými slovy navodit v globálním trhu prostředí simulující spontánní docházení fosilních paliv. A v takto modifikovaném prostředí nechat působit jinak minimálně omezovaný a deformovaný globální trh.

Správně usměrněný globální trh je jediná síla, která dokáže úkol globální dekarbonizace zvládnout. To, co předvádějí "zelení" politici, je pouhé divadlo na dekarbonizaci pro 8 miliard diváků za obrovské vstupné.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

26.9.2022 16:22 Reaguje na Anyr
Vy jste nepochopil ... u vás opět ... o čem ten příspěvek byl.

Timmermans je klasický příklad technokrata, dokonce ani ne politika, odpovědného svým voličům, který se snaží to své vyšší dobro prostě všem, bez ohledu na to, zda o to stojí či nikoli a zda je to ... a to je možná ještě větší průšvih ... zda je to pro ně v prosazované době únosné. Což pro značnou část EU prostě není.

Plus mu chybí absolutně jakýkoli záchvěv sebereflexe v tom směru, že současná energetická krize byla z velké části způsobena chybnou energetickou politikou EU. I když ono ani není moc divu, je jedním z jejích spolutvůrců.

Ale pokud pro něj máte slabost, tak si to užijte, já vám do vašich osobních preferencí mluvit nehodlám.
Odpovědět
MU

Michal Uhrovič

26.9.2022 16:53 Reaguje na Svatá Prostoto
1*
Odpovědět
MU

Michal Uhrovič

26.9.2022 15:27
Čechům musíte sypat peníze do náručí, oni na nic jiného neslyší. Hlavně ti, kteří prožili velkou část života v komunistické totalitě.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

26.9.2022 16:29 Reaguje na Michal Uhrovič
No, já jsem značnou část života za totáče prožil.
A aby mi nikdo sypal peníze, bez toho se obejdu.
Nicméně na co jsem alergický je, když mi někdo ve jménu nějakého vyššího dobra chce zasahovat do života a regulovat mne jak se jen dá a nedá.
Toho jsem si právě za toho totáče užil víc než mi bylo milé. A je velmi tristní vidět, jak se to z opačné strany vrací. V mnoha podobách.
Tím tu nehodlám psát nějaké ódy na neomezenou svobodu a krásy anarchie, ale ten posun oproti devadesátkám je velmi patrný ... a ne, neprivatizoval jsem, netuneloval, nepřišel jsem nějakým prapodivným způsobem k obrovskému majetku a rozhodně si nenamlouvám, že se tehdy nestala spousta křiváren.
Odpovědět
Karel Zvářal

Karel Zvářal

26.9.2022 16:36 Reaguje na Svatá Prostoto
Kdysi šel dobrý film Prohnilí proti prohnilým. Dnes by se mohl natočit podobný, "Pomýlení proti pomýleným". Jedna strana argumenty druhých neuznává, a co je horší, upírá jim právo na názor...
Odpovědět
MU

Michal Uhrovič

26.9.2022 16:53 Reaguje na Svatá Prostoto
Pane já Vás chápu. Jen mě vadí vaše komunikace v dizkuzi, nic jiného.
Můj příspěvek je uštěpačný, aby vyvoval diskuzi, nic víc.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

27.9.2022 12:52 Reaguje na Michal Uhrovič
No, pro některá témata a osoby mám "slabost", to uznávám:-))).
Odpovědět

vladimír šmídl

29.9.2022 19:20 Reaguje na Michal Uhrovič
Jak kdy.Polovodičová dioda, tranzistory, zářivkové luminofory od 50 až k dnešním 100 lumenům/watt ,vysokotlaké výbojky, modrá LED dioda (skoro veškeré dnešní osvětlení, aniž si toho laik povšiml) a naproti tomu EU prosazovala pouze ,,úporné" zářivky - ty už jsou ve šrotu. To jsou změny v elektronice, které nikdo seshora (kromě kompaktních zářivek)
nepodporoval.
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

26.9.2022 15:57

Pojďme raději přesvědčit ostatní, že gryndýl je fantasmagorie a komisaře Timmermanse se společně a nerozdílně zbavme. Dožít může v psychiatrickém ústavu v péči statných ošetřovatelů.
Odpovědět
Karel Zvářal

Karel Zvářal

26.9.2022 15:59 Reaguje na Miroslav Vinkler
Jak vidíte, má zde spoustu nadějných asistentů, kteří při nedostatku výkonu solárů pořídí další soláry...
Odpovědět
SV

Slavomil Vinkler

26.9.2022 19:04 Reaguje na Karel Zvářal
Ale to je velice jednoduché, pořídíte si 4 FV panely a umístíte je jeden u sebe, druhý u Číňanů, třetí u protinožců a čtvrtý v jižní Africe. A je to, máte eletriku furt.
Odpovědět
Karel Zvářal

Karel Zvářal

26.9.2022 19:44 Reaguje na Slavomil Vinkler
https://x-vid.net/video/97p-yaKmjZs/tu-kabel-tukabel-original-cele-video.html
Odpovědět
JS

Jiří Svoboda

28.9.2022 10:55 Reaguje na Karel Zvářal
Výstižné!
Odpovědět

vladimír šmídl

29.9.2022 19:09 Reaguje na Slavomil Vinkler
Pane Vinklere, já vás doplním. Aby byl materiál vodičů a pomocné elektroniky v době životnosti dokonale využit (to je podstatný nedostatek OZE), budete měniče a propojovací vodiče převážet na místo, kde je zrovna k dispozici slunce.
Odpovědět
Katka Pazderů

Katka Pazderů

26.9.2022 18:23
Pěkný projev. Škoda, že to bylo na akci sponzorované Shell.
Odpovědět

Viktor Šedivý

26.9.2022 23:01 Reaguje na Katka Pazderů
Spíš snůška žvástů zcela se míjejících s technickou i ekonomickou realitou. A tohle je jeden z nejmocnějších lidí toho bruselského spolku.

Je to smutné, ale tohle je akutní nebezpečí. Putin by nás možná někdy mohl ohrozit - Timmermans je ten, kdo právě teď likviduje naši ekonomiku a posílá naši životní úroveň o mnoho generací zpátky.
Odpovědět

Viktor Šedivý

26.9.2022 23:01 Reaguje na Katka Pazderů
Spíš snůška žvástů zcela se míjejících s technickou i ekonomickou realitou. A tohle je jeden z nejmocnějších lidí toho bruselského spolku.

Je to smutné, ale tohle je akutní nebezpečí. Putin by nás možná někdy mohl ohrozit - Timmermans je ten, kdo právě teď likviduje naši ekonomiku a posílá naši životní úroveň o mnoho generací zpátky.
Odpovědět
JS

Jiří Svoboda

27.9.2022 10:16 Reaguje na Katka Pazderů
Pěkný projev. Dokud se nad ním aspoň minimálně nezamyslíte...
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

27.9.2022 12:54 Reaguje na Katka Pazderů
No, škoda, vlastně jo ... Zelení & spol. by se ze vstupného nesložili Fransovi ani na kafe na letišti ... a byl by pokoj:-))).
Odpovědět
VH

Vladimír Hošek

27.9.2022 06:42
Jak toto divadlo může skončit. Ve škole přednáší blázen nesmysly, před školou šašci hrají divadlo.
Kam kráčíš Evropo?
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

27.9.2022 07:34 Reaguje na Vladimír Hošek
Správná odpověď : Do pr...e !
Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

27.9.2022 08:39
Nechtěli jste OZE dobrovolně? Tak vás k nim donutíme cenami z ostatních zdrojů. Jádro a uhláky budou dotovat OZE a záložní plynovky na drahý plyn
ze zámoří dovážený čmoudícími loděmi stejně jako uhlí z Austrálie.
Takto vypadá "gryndýl" v praxi a Čechům ho vnutíme, ač chtějí jít cestou
jádra o kterém neřekl ani slovo. Kdopak ho platí? Občané EU, které směřuje
do chudoby a nebo lobbisté za OZE. Na každý potok dáme mlýnky, na kopce
větrníky, pole pokryjeme soláry a elektřinou z jádra budeme zachraňovat
zelené Německo. Celkem slušně vymyšlený plán dokončení plné kolonizace
zahraničním kapitálem a likvidací posledních zbytků domácího průmyslu.
Mládež tomu tleská a doufá, že v kancelářích se jich zavírání továren
nedotkne, ale to je omyl, protože "snědený" krám se bude zbavovat i jich,
ale na to přijdou, až už bude pozdě. Ono chudý stát není totéž, jako stát
rozkradený a nefunkční. To je scénář pro "gryndýl" po česku, kdy lidé
na dluh budují OZE s nadějí, že ušetří. Prdlajs! Za zálohy zaplatí časem
více, než kdyby tu žádné OZE nebyly a potřeby elektřiny pokrývaly pouze JE.
Fandům solárů přeji mrazivou zimu s vrstvou sněhu na panelech, když budou
přes tepelná čerpadla topit drahou elektřinou z plynových záloh. Teprve
pak jim dojde, že na slunce se nelze v zimě spoléhat.
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

27.9.2022 08:52 Reaguje na Břetislav Machaček
Vláda o dopadech současné krize nemluví na rovinu a v souvislostech. A firmy zas mají strach mluvit o tom, že jim hrozí krach nebo že se kvůli drahým energiím a nedostatkovým surovinám dostávají do gigantických problémů. Je tak velká autocenzura a obava z upřímnosti, až je to varující.
/Seznam.cz, Jannis Samaras-vlastník Kofoly /
Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

27.9.2022 10:28 Reaguje na Miroslav Vinkler
To není pouze autocenzura, to i cenzura tisková, kdy se
zveřejňuje pouze to, co se vládě hodí zveřejnit. Včerejší
zasedání vlády o výši dluhu mne pobavilo. Výše je známa,
ale o příjmech a nákladech se věští z křišťálové koule!
On někdo tuší, jaký bude mít vliv na příjmy krach firem
a totéž na výdaje při podporách v nezaměstnanosti a při
sanaci škod po některých firmách? Firma skončí a zbydou
po ní nejen nezaměstnaní, ale i odpady a kontaminované
objekty a pozemky. Toto vše půjde na vrub státu, protože
zkuste něco vysoudit na "nemajetném" podnikateli! A co
teprve škody druhotné, kdy po výpadku dodavatele skončí
i finální výrobce, obchodník a poskytovatel ubytování.
Ta kvanta ubytoven s nezaměstnanými cizinci mohou být
rozbuškou pro pouliční nepokoje, které zažívají už dnes
všichni ti, kteří úspěch založili na navezení levné
pracovní síly do ubytoven a továren. Ti lidé budou ochotně
brát místním lidem práci i za o mnoho méně, protože ty
náklady na ubytovně mají daleko k hypotékám a investicím
do vlastního bydlení.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

27.9.2022 15:36
Celkem výstižný komentář ...

https://www.novinky.cz/clanek/komentare-komentar-evropska-energeticka-utopie-alexander-tomsky-40409836#source=hp&seq_no=10&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Jinak tohle je taky hezký ... https://oenergetice.cz/nemecko/rwe-pripravuje-k-znovuzprovozneni-od-rijna-tri-hnedouhelne-elektrarny

JE zavíráme, uhelky nahazujeme ... Energiewende v reálu:-))).
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

28.9.2022 21:24
Češi jsou zřejmě asi úplně nejblbší, takže jsou jako dycky poslední. Faktem ale je, že v podobě současného parapresidenta prakticky a názorně celému světu ukazují, co jsou ve skutečnosti zač.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

29.9.2022 13:03 Reaguje na Pavel Hanzl
Takže Polsko a Maďarsko jsou mnohem lepšejší ... proto jim EK navrhuje omezit dotace:-) ... a to, co třeba předvádí v poslední době Slovensko je proti nám vyloženě výhra, co:-)?

Berte si ty prášky večer dřív, vidíte, co to s váma dělá:-).
Odpovědět
 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist