https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/u-kyjeva-na-nekolika-mistech-hori-raselina-ve-oblasti-je-znecistene-ovzdusi?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

U Kyjeva na několika místech hoří rašelina, ve oblasti je znečištěné ovzduší

2.9.2022 18:20 | KYJEV (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Hasiči v okolí Kyjeva se snaží zlikvidovat požáry, při kterých na rozloze několika hektarů hoří rašelina. Dým se dostal do města, a úřady proto vydaly varování kvůli vysoce znečištěnému ovzduší.
reklama

 

Hasiči podle serveru Ukrajinska pravda uvedli, že likvidují ohniska požárů na pěti místech a že mají situaci pod kontrolou. Lidem doporučují, aby zůstali doma a nevětrali a když musejí ven, aby si nasadili brýle a respirátor. Mají se také vyhnout fyzické aktivitě a aspoň jednou za den otřít doma povrchy vlhkým hadrem.

V Kyjevě úřady dnes informovaly, že na pravém břehu Dněpru je velmi vysoký stupeň znečištění ovzduší, na levém je střední stupeň znečištění.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (5)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

os

orb slavík

2.9.2022 20:47
Smutné čtení. Válka na Ukrajině přinesla tolik zla. Ke všem problémům co naše planeta musí snášet, přibyla tahle zbytečná věc. Zapálené sklady ropy, jedovaté smrady z raket, putinovci spalují miliony tun plynu, jen aby poškodili Evropu. Asi je pravdou, že moc přitahuje psychopaty a pokud se lidská společnost s tím nevyrovná, tak bude zle. Kdyby mi někdo před 20 lety řekl, že budou ve velkém umírat naše lesy, že nebude ve studnách voda a v polích nebudou žít žížaly, že na nejúrodnějších polích budou stát hnusné krychle, tak bych mu nevěřil.
Odpovědět
RP

Radim Polášek

3.9.2022 06:39 Reaguje na orb slavík
JJ, alarmistická propaganda jede. Čím víc se člověk podvolí a stává se vystrašený a pasívní, tím snadněji se dá ovládat a tím méně se vzpouzí pravidelnému stříhání a holení.
Hořící rašelina na Ukrajině je problém, nicméně velmi malý proti těm ostatním, které tam mají. Největší problém, který tam nyní mají, jsou asi dálkové raketové střely, kterými mohou russáci beztrestně ostřelovat všechno na území Ukrajiny, takže i tisíc kilometrů daleko od fronty nemohou dobře fungovat podniky, které přinášejí Ukrajincům práci a živobytí a Ukrajině peníze pro fungování ekonomiky i na financování války. Většina nákladů na válku na Ukrajině, pokud nechceme podporovat ruský imperialistický státní terorismus prováděný na územích Ukrajiny obsazených russáky, se tak musí financovat námi z Evropy a z USA.
Mimochodem, zajímá se někdo o hořící lesy a určitě i rašelinu na Sibiři, které údajně už na začátku léta Russko odmítlo hasit, protože prý na to letos z nějakého důvodu nemá prostředky?
Odpovědět
MV

Milan Vítkovič

3.9.2022 15:46 Reaguje na Radim Polášek
Nu a obráceně, pokud budeme finančně a materiálně podporovat válku na Ukrajině, budeme podporovat kapitalistický imperialismus v USA a EU. Takže je to vlastně úplně fuk. Vaše starosti bych chtěl mít.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

4.9.2022 07:54 Reaguje na Milan Vítkovič
Jo jasně. Podpora obrany státu napadeného ruským smejdem je podpora imperialismu. To je IQ minimálně 1000.🤣
Odpovědět
os

orb slavík

4.9.2022 09:51 Reaguje na Milan Vítkovič
Vaše logika je odporná.
Odpovědět
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist