https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/u-mauricia-uvazly-na-utesech-tri-tchajwanske-rybarske-lode?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

U Mauricia uvázly na útesech tři tchajwanské rybářské lodě

23.2.2022 16:32 (ČTK)
U Mauricia uvázlo v nedávné době více lodí. Nejznámější je případ z roku 2020, kdy japonská nákladní loď MV Wakashio najela do korálového útesu a do moře se z ní dostalo 1000 tun paliva.
U Mauricia uvázlo v nedávné době více lodí. Nejznámější je případ z roku 2020, kdy japonská nákladní loď MV Wakashio najela do korálového útesu a do moře se z ní dostalo 1000 tun paliva.
U pobřeží ostrova Mauricius dnes uvázly na útesech tři tchajwanské rybářské lodě. Bylo na nich 40 členů posádek, z nichž některé se podařilo evakuovat. Jedna z nich vezla 81 tun paliva a kolem se umísťují ponorné stěny pro případ, že by palivo uniklo do moře, informovala stanice BBC.
reklama

 

Jedno z plavidel Wen Chang-tar se dostalo do potíží časně ráno u Pointe-aux-Sables, vzdáleného asi deset kilometrů od přístavu hlavního města Port-Louis. Na plavidle dlouhém 37 metrů bylo 25 členů posádky, o pomoc požádali před čtvrtou hodinou ranní SEČ. Právě na tomto plavidle je 81 tun paliva.

Další loď uvázla severněji v Bain-des-Dames. Část námořníků z obou plavidel vyskákala do moře a do bezpečí je dopravila mauricijská pobřežní hlídka. Zbylou posádku evakuovaly vrtulníky a dopravily na policejní stanici. Někteří z členů posádek se zranili.

Podle ministra pro rybolov a oceány Sudheera Maudhooa zatím není vidět únik paliva, ale přesto se začalo s rozmísťováním norných stěn.

U Mauricia uvázlo v nedávné době více lodí. Nejznámější je případ z roku 2020, kdy japonská nákladní loď MV Wakashio najela do korálového útesu a do moře se z ní dostalo 1000 tun paliva. Soud loni potrestal za tuto ekologickou katastrofu kapitána a prvního důstojníka 20 měsíci vězení.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist