https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-japonsku-objevili-novy-druh-orchideje-jeji-krehke-kvety-vypadaji-jako-ze-skla?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Japonsku objevili nový druh orchideje, její křehké květy vypadají jako ze skla

19.3.2023 02:11 (ČTK)
Nově popsaná květina se velmi podobá příbuznému druhu orchideje zvanému Spiranthes australis.
Nově popsaná květina se velmi podobá příbuznému druhu orchideje zvanému Spiranthes australis.
Vědci v Japonsku identifikovali nový druh orchideje, jejíž růžovo-bílé křehké květy vypadají jako dílo uměleckého skláře, informoval zpravodajský server CNN. Nově popsaná květina se velmi podobá příbuznému druhu orchideje zvanému Spiranthes australis, který běžně roste v japonských parcích a zahradách.
reklama

 

Nového druhu orchideje si expert Kendži Suecugu z univerzity v Kóbě a jeho tým všimli na japonském tichomořském ostrově Hačidžódžima. Květinu proto pojmenovali Spiranthes hachijoensis.

Později vědci ke svému údivu zjistili, že nový druh orchideje roste v Japonsku i na takových místech, jak jsou parky, či dokonce balkony domů. Většinou se vyskytuje v blízkosti příbuzného druhu Spiranthes australis, s nímž byl evidentně dlouho zaměňován.

Nový druh orchideje má ale na rozdíl od Spiranthes australis holé stonky a kvete o měsíc dřív, uvedli vědci.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

SV

Slavomil Vinkler

19.3.2023 07:46
No to je dosti zajímavé, takový kryptický druh. Určitě nejde o křížence?
Odpovědět
 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist