https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-rusku-se-ma-letos-zacit-vyrabet-prvni-elektromobil?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Rusku se má letos začít vyrábět první elektromobil

30.3.2021 01:24 | MOSKVA (ČTK)
Zetta je začínající automobilka, která sídlí v Toljatti.
Zetta je začínající automobilka, která sídlí v Toljatti.
Malá soukromá ruská automobilka Zetta navrhla vlastní elektrický vůz a plánuje spustit jeho výrobu ještě v letošním roce. Oznámil to ruský ministr průmyslu a obchodu Denis Manturov.
reklama

 

Ruský automobilový průmysl nemá v současnosti žádný úspěšný projekt elektrického vozu. Analytici také v nejbližší budoucnosti neočekávají v zemi výraznější rozvoj elektromobilů kvůli špatné dobíjecí infrastruktuře.

Loni se v Rusku prodalo 5960 elektrických vozů. Podle odhadu analytické společnosti Autostat celková flotila elektroaut v zemi činí něco přes 10 000.

Zetta je začínající automobilka, která sídlí v Toljatti, domovském městě ruské automobilky AvtoVAZ, výrobce vozů značky Lada. Zetta podle svých internetových stránek pracuje na návrzích řady elektrických vozů, včetně městského auta a užitkového nákladního auta.

"Očekáváme, že začnou (s výrobou) před koncem roku, ale závisí to na tom, kdy budou dokončené vývojové práce," uvedl Manturov v prohlášení a dodal, že projekt si zaslouží pozornost.

Ředitel a spolumajitel firmy Zetta Denis Ščurovskij odmítl prohlášení komentovat, napsala agentura Reuters.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (4)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

PH

Pavel Hanzl

30.3.2021 07:44
Víte, jaký dojezd má ruský elektromobil? Jak má dlouhou šňůru.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

30.3.2021 09:04 Reaguje na Pavel Hanzl
Nezlehčujte ruské aktivity. Žádná šňůra. Cestující budou vybaveni liščími ohony a ebonitovými tyčemi, takže provoz tohoto vozidla bude úplně ekologický.
Odpovědět
Kamil Krabice

Kamil Krabice

30.3.2021 11:53
The Zetta City Module 1 is a two-seat electric car with a three-door body made of a metal frame with composite hinged panels. The car is driven by four asynchronous Duyunov motor wheels with a total output of 98 horsepower, and on a single charge of a battery with a capacity of 10 kilowatt-hours, it is able to travel 180 kilometers.
https://www.abw.by/novosti/industry/219857
http://e-zetta.ru/en/

Test drive of the Zetta electric car: its features are clear

https://www.zr.ru/content/news/925198-test-drajv-ehlektromobilya-zetta/

https://translate.yandex.com/translate?lang=ru-en&url=https%3A%2F%2Fwww.zr.ru%2Fcontent%2Fnews%2F925198-test-drajv-ehlektromobilya-zetta%2F
Odpovědět
JD

Jiří Daneš

30.3.2021 20:03 Reaguje na Kamil Krabice
Tohle Hanzlovi nedělejte! Psát v angličtině, to je přímo nefér rusácké.
Odpovědět
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist