https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-vidni-promenili-krizovatku-v-koupaliste?fbclid=IwAR0kOz8jp4_i86Z7nuQXHdL5JqOMs3tyKCKQ1HmoCxQVmooB-0E8b136Zmg
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ve Vídni proměnili křižovatku v koupaliště

16.8.2020 16:25 | PRAHA (Ekolist.cz)
Na místě vedle nádraží Westbahnhof v blízkosti pěšího bulváru Mariahilfer Straße nenarazí od 8. do 30. srpna lidé na auta, ale na zelený prostor s malým bazénem, lehátky, minihotelem nebo cykloservisem.
Na místě vedle nádraží Westbahnhof v blízkosti pěšího bulváru Mariahilfer Straße nenarazí od 8. do 30. srpna lidé na auta, ale na zelený prostor s malým bazénem, lehátky, minihotelem nebo cykloservisem.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | artvan - kurt van der vloedt / Zahraniční kancelář města Vídně (Eurocomm-PR Praha)
Do konce srpna funguje jedna ze spojovacích částí vídeňské okružní třídy Gürtel jako volně přístupný zelený prostor, ve kterém lze odpočívat, setkávat se i koupat.
 

Na místě vedle nádraží Westbahnhof v blízkosti pěšího bulváru Mariahilfer Straße nenarazí od 8. do 30. srpna lidé na auta, ale na zelený prostor s malým bazénem, lehátky, minihotelem nebo cykloservisem. Každý den tu probíhá i kulturní program.

Prostor je přístupný zdarma, denně od 10 do 22 hodin. Vedle bazénu s kapacitou šesti osob, zeleného zákoutí, občerstvení a pódia pro kulturní vystoupení nabízí experimentální místo také speciálně upravený autobus, který slouží jako zázemí workshopů i hotel.

Na zkušebním projektu se podílí dvě městské části, magistrátní organizace pro umění ve veřejném prostoru KÖR a celoměstská agentura pro mobilitu. Náklady se pohybují kolem 150 tisíc eur a akce by se měla opakovat i za rok. Podobná opatření zpříjemňující pobyt ve městě v letních měsících se objevují i na dalších místech ve Vídni, například jako tzv. cool uličky nebo chladící park se sprchami vytvářejícími mlhu či městské zelené fasády.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (4)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

ig

16.8.2020 15:31
Hurá, Scheinherr zjevně emigroval do Vídně a řádí tam. To jsem si oddechl :-) i když Vídeňáci si ho taky nezaslouží...
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

16.8.2020 15:53
Dobrý nápad! :)
Odpovědět

Jan Šimůnek

16.8.2020 16:34
Další šílenost zelených.
Odpovědět
JD

Jiří Daneš

16.8.2020 17:56
Další důkaz, že infekce koronavirem nezůstává bez následků na psychice. Jen předpokládám, že voda v bazénu je dešŤová, jinak by to nemělo ten správný zelený šmrnc.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist