https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/veolia-a-faurecia-budou-spolupracovat-na-recyklovanych-plastech-pro-auta?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Veolia a Faurecia budou spolupracovat na recyklovaných plastech pro auta

12.7.2022 12:01 | PAŘÍŽ (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Francouzský dodavatel pro automobilový průmysl Faurecia a společnost zaměřená na recyklaci Veolia budou spolupracovat při vývoji recyklovaných plastů pro interiéry aut. Za cíl si daly, aby do roku 2025 bylo až 30 procent plastů v interiérech aut recyklovaných, oznámily společnosti.
reklama

 

Recyklované plasty mají být používány v přístrojových deskách, dveřních výplních a středových konzolách automobilů po celé Evropě. To by mělo snížit uhlíkovou stopu firmy Faurecia a rozšířit sortiment produktů firmy Veolia do interiérů aut.

"Použití recyklovaných plastů je jednou z hlavních výzev pro ekologickou transformaci automobilového průmyslu. V současné době se interiéry automobilů vyrábějí převážně z primárního materiálu," uvádí se v prohlášení.

Veolia, která nedávno dokončila akvizici svého konkurenta Suez, bude vyrábět recyklované plasty ve svém stávajícím recyklačním závodě ve Francii od roku 2023, napsala agentura Reuters.

Faurecia působí ve 36 zemích světa, včetně Česka. Zde má podle svých internetových stránek osm výrobních závodů - v Písku, Plzni, Pardubicích, Bakově nad Jizerou a Mladé Boleslavi.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist