https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/veterinari-navrhli-odebrat-chovatelce-z-prazske-libne-28-zvirat?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Veterináři navrhli odebrat chovatelce z pražské Libně 28 zvířat

17.3.2023 17:40 (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto | Mike D / Flickr
Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) navrhli odebrat 28 zvířat ženě z Prahy. Na Libeňském ostrově v nevhodných podmínkách chovala deset psů, devět koček a devět papoušků. Podnět podala městská veterinární správa, která Úřadu městské části Praha 8 navrhuje uložit ženě také zákaz chovu a propadnutí zvířat, uvedl mluvčí SVS Petr Majer. Chovatelce byli již zadrženi ptáci, kteří patří na seznam mezinárodně chráněných druhů CITES (úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin).
reklama

 

Inspektoři zjistili, že žena měla zvířata ve dvou místnostech o celkové ploše 40 metrů čtverečních.

Chovatelka zvířata podle SVS rozmnožovala v podmínkách, které neodpovídají počtu zvířat. Zvířata neměla dostatečný prostor pro hru, odpočinek nebo fyzickou aktivitu. Zároveň podle inspektorů byly v místě nevhodné hygienické podmínky.

Pražský veterinární správa podala městskému úřadu návrh na odebrání všech zvířat a umístění do náhradní péče. "Zároveň obci s rozšířenou působností doporučila dle příslušného paragrafu zákona na ochranu zvířat proti týrání zákaz chovu a propadnutí zvířat, protože chovatelka neposkytla týraným zvířatům péči, kterou vyžadoval jejich zdravotní stav a je důvodná obava, že jejich týrání bude pokračovat," uvedla veterinární správa.

Kontroly chovu se kromě SVS zúčastnili také zástupci České inspekce životního prostředí a celní správy.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist