https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystava-na-kampe-ukaze-ekologicke-fotografie-mladych-evropskych-tvurcu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstava na Kampě ukáže ekologické fotografie mladých evropských tvůrců

9.5.2022 11:17 | PRAHA (ČTK)
Ekologickou krizi ztvárňují někteří tvůrci poeticky, jiní s humorným nadhledem a jiní s velkým apelem. Ilustrační foto
Ekologickou krizi ztvárňují někteří tvůrci poeticky, jiní s humorným nadhledem a jiní s velkým apelem. Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Na Kampě dnes vpodvečer začne výstava mladých evropských fotografů Nature Future. Představuje různé pohledy mladé generace na ekologickou krizi, někteří tvůrci ji ztvárňují poeticky, jiní s humorným nadhledem a jiní s velkým apelem. Výstava má vernisáž na dnešní Den Evropy v 17:30, pro veřejnost se otevře už v 15:00. Potrvá do 28. srpna.
reklama

 

Výstavu představují v rámci francouzského předsednictví Rady Evropské unie velvyslanectví Francie v České republice a Francouzský institut v Praze ve spolupráci s 11 evropskými kulturními centry.

Fotografové se svými projekty ptají, zda je možné začít o přírodě uvažovat jinak, jaké utopické projekty taková otázka inspiruje nebo jaké evropské a občanské iniciativy se snaží klimatické krizi postavit. Mladí tvůrci naznačují, že snaha začít o přírodě uvažovat jako o budoucnosti lidstva musí být v srdci evropských iniciativ, neboť je v sázce přežití člověka.

"Výstavu pořádáme u příležitosti pražských oslav Dne Evropy na znamení toho, že sdílíme evropské hodnoty. Chceme ukázat společné evropské vnímání tématu ekologie a představit rozmanitost uměleckého pojetí mladých talentovaných fotografů. Tato venkovní výstava je důležitou součástí našeho kulturního programu a bude zásadním pojítkem mezi francouzským a českým předsednictví Rady Evropské unie," uvedl velvyslanec Francie v České republice Alexis Dutertre.

Výstava bude mít také interaktivní část, v jejímž rámci návštěvníky pořadatelé vyzvou, aby na sociální sítě nahráli fotografie, které podle nich nejlépe vystihují budoucnost přírody. Uskuteční se také několik kulatých stolů s vystavujícími umělci na téma umělecké angažovanosti, dialogu o umění a klimatické nouzi.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist