https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/z-nelegalni-farmy-ve-vietnamu-bylo-zachraneno-pet-medvedu-usatych?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Z nelegální farmy ve Vietnamu bylo zachráněno pět medvědů ušatých

4.3.2023 00:50 | HANOJ (ČTK)
Medvěd ušatý.
Medvěd ušatý.
Pět medvědů ušatých bylo ve Vietnamu zachráněno z nelegální farmy, kde byli chováni, aby jim bylo možné odebírat žluč. Tato krutá a nehumánní praktika je ve Vietnamu zakázaná od roku 1992, ale nadále pokračuje kvůli neklesající poptávce po produktech obsahujících medvědí žluč, jíž jsou v tradiční medicíně připisovány léčivé účinky. Informovala o tom agentura AP.
reklama

 

Pětice medvědů mohla podle záchranné skupiny Animals Asia na farmě strávit až 20 let. Poté, co byli zachráněni, byli medvědi převezeni do útulku, kde dostali jména Chronos, Dawn, Noon, Twilight a Midnight.

Medvědům chovaným na nelegálních farmách se injekčně odebírá žluč, která se poté prodává na černém trhu k použití v tradiční medicíně. Medvědům to způsobuje krajní tělesné i psychické trauma. Často jsou chováni ve stísněných podmínkách a umírají na různé choroby nebo podvýživu.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist