https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zajezdsky-zoopark-u-kladna-otevrel-nove-expozice-pro-drapkate-opicky-a-zelvy?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zájezdský zoopark u Kladna otevřel nové expozice pro drápkaté opičky a želvy

9.7.2022 00:02 (ČTK)
Nové působiště suchozemských želv je u výběhu velbloudů dvouhrbých. Jsou zde želvy zelenavé a želvy žlutohnědé. Ilustrační foto
Nové působiště suchozemských želv je u výběhu velbloudů dvouhrbých. Jsou zde želvy zelenavé a želvy žlutohnědé. Ilustrační foto
Foto | Katya / Flickr
Zájezdský zoopark otevřel dvě nové expozice - pro drápkaté opičky a želvy. Je v nich několik druhů zvířat z Jižní a Střední Ameriky i kolekce evropských suchozemských želv, uvedl mluvčí zooparku Daniel Koleška. Zoo vlastní soukromník a chová přes 100 druhů zvířat. Je vyhlášená svou veřejně přístupnou kolekcí chameleonů.
reklama

 

Novou část zoo nazvanou Latinská Amerika obývají kromě drápkatých opiček také lvíčci zlatohlaví, kosmani bělovousí, kosmani běločelí, tamaríni žlutorucí a tamaríni bělohubí. "Poslední jmenovaní mají malá mláďata, která si pečlivě nosí na zádech. Kromě drápkatých opiček by měly časem přibýt i další jihoamerické druhy zvířat, jako jsou morčata divoká, mary slaništní nebo želvy uhlířské," uvedl kurátor chovu zvířat Jiří Marek mladší.

Podle Kolešky je nyní expozice ve zkušebním provozu. "Zvířata jsme vypustili do venkovních výběhů a zpřístupnili návštěvnický koridor. Postupně budeme dodělávat vnitřní výběhy a celou expozici doplní rozsáhlý systém informačních panelů o přírodě amerických kontinentů. Není tedy ještě úplně dokončená a slavnostní otevření plánujeme na druhou polovinu letní sezony," doplnil Koleška.

Nové působiště suchozemských želv je u výběhu velbloudů dvouhrbých. Jsou zde želvy zelenavé a želvy žlutohnědé. "Brzy by je měly doplnit želvy vroubené, které k nám přijedou z plzeňské zoo. Tím zoopark zkompletuje kolekci všech druhů evropských suchozemských želv," uvedl Koleška.

Zoo také postupně od loňského roku investuje do zázemí pro návštěvníky. Postavila nové toalety, rozšířila dětské hřiště i naučnou stezku, dokončuje kavárnu s bistrem.

Zoopark je otevřený denně od 9:00 do 18:00. Vstupné pro dospělé je 120 korun, pro děti do 15 let 75 korun.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist