https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zelva-helmuth-z-nemecke-zoo-dostala-kvuli-artritide-invalidni-vozik?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Želva Helmuth z německé ZOO dostala kvůli artritidě invalidní vozík

1.6.2021 14:10 (ČTK)
Želva Helmuth dostala speciální popruh se čtyřmi kolečky.
Želva Helmuth dostala speciální popruh se čtyřmi kolečky.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Více než stokilová želva v německé zoologické zahradě může opět na procházky, dostala invalidní vozík. Zvíře jménem Helmuth, které váží 108 kilogramů, totiž trpí artritidou. Informovala o tom dnes agentura DPA.
reklama

 

Speciální popruh se čtyřmi kolečky dnes v zoologické zahradě v Gelsenkirchenu poprvé představili veřejnosti. Čtyřiadvacetiletá želva se tak opět může bez bolesti pohybovat. Když jí ošetřovatelé popruh nasadili, okamžitě vyrazila za hlávkovým salátem připraveným ke svačině.

"Je to skvělý den pro nás i pro Helmutha. Pohyb je pro něj velmi důležitý, vozítko mu pomůže trénovat svaly na nohou," řekla deníku Bild ošetřovatelka Martina Ernstová.

Ortopedickou pomůcku vyrobil na zakázku specialista Ulrich Schade. Podle deníku Bild váží "invalidní vozík" pro Helmutha asi 800 gramů a stál zhruba 500 eur (asi 13.000 Kč).


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist