https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zralok-napadl-potapece-u-oblibene-plaze-v-zapadni-australii?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Žralok napadl potápěče u oblíbené pláže v Západní Austrálii

22.5.2021 00:27 | SYDNEY (ČTK)
V loňském roce si útoky žraloků v Austrálii vyžádaly osm životů, což bylo nejvíce od roku 1929, kdy zemřelo devět lidí.
V loňském roce si útoky žraloků v Austrálii vyžádaly osm životů, což bylo nejvíce od roku 1929, kdy zemřelo devět lidí.
Foto | Marek Nowocień / Wikipedia
Asi tři metry dlouhý žralok tygří v pátek napadl potápěče v blízkosti turisty vyhledávané oblasti na severu Západní Austrálie. Muž byl s poraněním paže převezen do nemocnice. Informoval o tom zpravodajský server news.com.au.
reklama

 

Jde už o druhý útok žraloka za tento týden u australských pláží. V úterý ráno zabil čtyři a půl metru dlouhý žralok bílý 59letého surfaře na pobřeží Nového Jižního Walesu.

Páteční útok se odehrál v moři asi 500 metrů od pláže Quondong, která leží zhruba 50 kilometrů na sever od města Broome. Pobřežní hlídka muže nejprve dopravila lodí na břeh, odkud ho vrtulník převezl do nemocnice v Broome. Zranění ho neohrožuje na životě.

V loňském roce si útoky žraloků v Austrálii vyžádaly osm životů, což bylo nejvíce od roku 1929, kdy zemřelo devět lidí. Ke snížení incidentů přispělo, když byly ve 30. letech u frekventovaných pláží instalovány žraločí sítě.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Zbyněk Šeděnka

22.5.2021 10:26
Ekolist se mění v bulvár. Každý den u nás na covid zemře více lidí než na celé zeměkouli za rok po útoku žraloků. Ale o tom se nepíše.
Odpovědět
rl

rýpal lesní

27.5.2021 07:42
Již za mých mladých let šežral zřalok českou učitelku. Zdá se, že začíná okurková sezona. <rl>
Odpovědět
 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist