https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/aktualnecz-zelena-usporam-prisla-o-sefku-nechtel-ji-drobiluv-muz
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Aktuálně.cz: Zelená úsporám přišla o šéfku, nechtěl ji Drobilův muž

9.12.2010 09:43 | PRAHA (Ecomonitor)
"Nerada odcházím od nedodělané práce," řekla Plocková, podle níž vázla komunikace s novým vedením fondu.
"Nerada odcházím od nedodělané práce," řekla Plocková, podle níž vázla komunikace s novým vedením fondu.
Licence | Volné dílo (public domain)
Zdroj | SFŽP
Ze Státního fondu životního prostředí odešla Irena Plocková, ředitelka programu Zelená úsporám. Stalo se tak po neshodách Plockové s novým vedením fondu, které jmenoval ministr životního prostředí Pavel Drobil, píše server Aktuálně.cz
 

Ačkoli vedení státního fondu tvrdí, že odchodem Plockové není fungování programu Zelená úsporám jakkoli ohroženo, podle bývalého ředitele fondu Petra Štěpánka hrozí minimálně to, že se opozdí hodnocení žádostí lidí o dotaci na zateplování.

Irena Plocková se podle Aktuálně.cz rozhodla odejít ze Státního fondu životního prostředí poté, co ji nový ředitel Libor Michálek odvolal z funkce své náměstkyně a nabídl jí křeslo ředitelky odboru. Nabídku Plocková nepřijala.

"Nerada odcházím od nedodělané práce," řekla Aktuálně.cz Plocková, podle níž vázla komunikace s novým vedením fondu. "Nechtěla jsem dělat potíže," dodala.

Irena Plocková odchází v době, kdy ekologický fond pozastavil přijímání nových žádostí o dotaci na zateplování domů. Podle mluvčí fondu Lenky Brandtové by tato událost neměla mít vliv na to, že se přijímání dalších žádostí obnoví od února, jak fond slíbil.


reklama

 
Další informace |
Vydání tohoto textu bylo podpořeno z Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí ČR. Za obsah je zodpovědná výhradně redakce serveru Ekolist.cz a nelze jej v žádném případě považovat za názor MŽP.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist