https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cesko-predstavi-osn-pokrok-v-ochrane-zivotniho-prostredi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Česko představí OSN pokrok v ochraně životního prostředí

29.6.2017 02:00 | PRAHA (ČTK)
Inspirací pro partnery v OSN může být podle Tlapy také zapojení České republiky do rozvojových projektů za hranicemi země. "Nestačí litovat a říkat si, zaplať pánbůh, že žijeme v lepší části světa, ale je potřeba něco dělat. A jsem rád, že my jsme země, která pomáhá například v Africe," řekl Richard Brabec.
Inspirací pro partnery v OSN může být podle Tlapy také zapojení České republiky do rozvojových projektů za hranicemi země. "Nestačí litovat a říkat si, zaplať pánbůh, že žijeme v lepší části světa, ale je potřeba něco dělat. A jsem rád, že my jsme země, která pomáhá například v Africe," řekl Richard Brabec.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ANO
Pokrok České republiky v ochraně životního prostředí, strategii rozvojové pomoci i projekty zaměřené na udržení sociální soudržnosti představí v červenci v OSN česká delegace vedená ministrem životního prostředí Richardem Brabcem (ANO). Brabec to včera řekl na tiskové konferenci. Česko budou reprezentovat také náměstek ministra zahraničí Martin Tlapa a zakladatelka Nadace Krása Pomoci Taťána Gregor Kuchařová. Český byznys zastoupí obchodní ředitel firmy JRK BioWate Management Robin Dufek.
 

"Jedeme tam představit naši vizi České republiky v roce 2030, kde se bude dobře žít, kvalita života bude vysoká a nebudeme žít na úkor našich dětí," uvedl Brabec. Národní report, který bude prezentovat česká delegace, se váže na Cíle udržitelného rozvoje, které si vytkla OSN.

Podle náměstka Tlapy může Česko sdílet pozitivní příklady zejména u ochrany životního prostředí nebo tlumení socio-ekonomických rozdílů ve společnosti. "Když si vzpomeneme, tak Československo byla země zavalená kouřem, nedalo se tu dýchat," podotkl Tlapa. "Sociální rozdíly jsou u nás v podstatě nejmenší, i když řada lidí se blíží hranici chudoby," dodal.

Inspirací pro partnery v OSN může být podle Tlapy také zapojení České republiky do rozvojových projektů za hranicemi země. "Nestačí litovat a říkat si, zaplať pánbůh, že žijeme v lepší části světa, ale je potřeba něco dělat. A jsem rád, že my jsme země, která pomáhá například v Africe," řekl.

Cíle udržitelného rozvoje jsou součástí Agendy 2030 pro udržitelný rozvoj, kterou přijalo Valné shromáždění OSN v září 2015. Tato strategie se nesoustředí pouze na životní prostředí, zahrnuje také ekonomickou prosperitu, lidská práva nebo boj s chudobou. "Udržitelný rozvoj, to je opak přístupu po nás potopa," přiblížil smysl strategie ministr Brabec.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist