https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/elektromobily-tesla-umi-samy-parkovat-do-garaze-plany-automobilky-miri-dal
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Elektromobily Tesla umí samy parkovat do garáže. Plány automobilky míří ještě dál

19.1.2016 03:34 | PRAHA (oEnergetice)
Majitelé elektromobilů Tesla Model S a Model X už si nemusí lámat hlavu s parkováním.
Majitelé elektromobilů Tesla Model S a Model X už si nemusí lámat hlavu s parkováním.
Majitelé elektromobilů Tesla Model S a Model X už si nemusí lámat hlavu s parkováním. Nejnovější verze firmware (7.1) pro tyto vozy přináší funkci samostatného zaparkování vozu do garáže a jeho následného vyjetí, včetně automatického otevření elektrických vrat. Plány Elona Muska, generálního ředitele automobilky Tesla Motors, ovšem sahají mnohem dál.
 

Automobilka Tesla přichází po svém „autopilotovi“ s další inovací. Její elektromobily nyní zvládnou otevření elektrických vrat, samovolné zaparkování do garáže a vypnutí se. Nový software umožňuje i opačný proces. Stačí zadat povel na klíčku nebo chytrém telefonu a vozidlo na svého majitele vyčká před garáží.

A nebyl by to Elon Musk, kdyby se v jeho hlavě nerodily další přelomové myšlenky. Technologii přivolání automobilu ke svému majiteli chce dovést k dokonalosti. V příspěvku na svém twitteru uvedl, že v horizontu dvou let by měla být Tesla schopna dorazit sama za svým majitelem kamkoliv, pokud bude toto místo dosažitelné po souši a není potřeba překročit státní hranici.

Automobilka ve svém blogu dále zmínila nejenom možnost samostatného přesunutí elektromobilu kamkoliv v rámci jedné země, ale navíc schopnost vozu se po cestě samostatně dobít a synchronizovat čas příjezdu s kalendářem majitele.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Jan Budín
Autor je redaktorem serveru oEnergetice.cz.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist