https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/eu-chce-nizkouhlikovou-dopravu-kvoty-na-elektricka-auta-ale-neplanuje
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

EU chce nízkouhlíkovou dopravu, kvóty na elektrická auta ale neplánuje

7.8.2017 13:28 | BRUSEL (ČTK)
Evropská unie neplánuje zavést kvóty na elektrická auta pro automobilový sektor.
Evropská unie neplánuje zavést kvóty na elektrická auta pro automobilový sektor.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Evropská unie neplánuje zavést kvóty na elektrická auta pro automobilový sektor. Řekla to novinářům mluvčí Evropské komise, která tak reagovala na zprávu německého listu Handelsblatt. Ten dnes s odvoláním na zdroj z EU napsal, že EK chce zrychlit odchod od spalovacích motorů tak, že od roku 2025 stanoví povinné kvóty pro nízkoemisní auta jako například elektrická.
 

"Obecně řečeno, komise hledá způsoby, jak podpořit používání nízkouhlíkové energie a dopravy, žádný z nich však nezahrnuje kvóty pro elektrická auta," citovala agentura Reuters mluvčí. "Neděláme rozdíl mezi různými technologiemi."

Handelsblatt dnes napsal, že EK uvažuje, že by od roku 2025 nařídila evropským automobilkám, že určitý podíl jejich vozů budou muset tvořit vozy s nízkými emisemi, jako jsou elektrická vozidla. Zvláštní minimální kvóta by mohla být součástí balíčku mobility šetrné k životnímu prostředí, který chce EK předložit do konce roku. Výše kvóty je podle zdroje zatím otevřená.

Podobná kvóta by měla být brzy zavedena v Číně. Země již dlouhou dobu plánuje, že nařídí výrobcům aut, aby určitý podíl výroby tvořila nízkoemisní auta. Systém kvót má být přijat na podzim, napsala agentura DPA.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist