https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ford-planuje-novou-znacku-elektromobilu-spolu-s-cinskou-firmou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ford plánuje novou značku elektromobilů spolu s čínskou firmou

24.8.2017 02:30 (ČTK)
Soukromá čínská společnost Anhui Zotye Automobile vyrábí vlastní elektromobily, podle Fordu je v Číně lídrem v segmentu malých elektrických aut. V prvních šesti měsících letošního roku prodala 16.000 elektromobilů, což je meziroční nárůst o 56 procent. / ilustrační foto
Soukromá čínská společnost Anhui Zotye Automobile vyrábí vlastní elektromobily, podle Fordu je v Číně lídrem v segmentu malých elektrických aut. V prvních šesti měsících letošního roku prodala 16.000 elektromobilů, což je meziroční nárůst o 56 procent. / ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Americký výrobce aut Ford Motor se hodlá spojit s čínskou automobilkou a začít na tamním trhu vyrábět pod novou značkou elektrická auta. Vyplývá to z jejich úterního společného sdělení. Obě firmy chtějí těžit z růstu poptávky po elektromobilech na čínském automobilovém trhu, který je největší na světě.
 

Soukromá čínská společnost Anhui Zotye Automobile vyrábí vlastní elektromobily, podle Fordu je v Číně lídrem v segmentu malých elektrických aut. V prvních šesti měsících letošního roku prodala 16.000 elektromobilů, což je meziroční nárůst o 56 procent, uvedla agentura AP.

Fordu ve stejném období odbyt v Číně o sedm procent klesl. Původně plánoval, že do roku 2025 bude v zemi vyrábět 70 procent svých modelů ve formě elektrických aut.

Peking podporuje prodej alternativních automobilů formou dotací v nadějí, že odlehčí znečištěnému ovzduší. Plánuje i systém kvót, který by výrobcům nařizoval buď vyrábět elektromobily, anebo kupovat povolenky od těch společností, které tak činí.

Ford očekává, že se na čínském trhu s elektromobily a hybridními vozidly do roku 2025 ročně prodá šest milionů aut. Podrobnosti o plánované značce, výrobcích a objemech výroby chce zveřejnit později, až bude uzavřena konečná dohoda a schválí ji příslušné orgány.

Plány na zahájení výroby elektrických automobilů v Číně letos oznámila i společnost Volvo Cars. Chystá ji od roku 2019 a vyrobená auta budou určena pro globální trh. V Číně se chystají vyrábět elektromobily i firmy General Motors, Volkswagen a Nissan Motor.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist