https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/oblibeneho-lachtana-v-nemecke-zoo-nekdo-ubil
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Oblíbeného lachtana v německé zoo někdo ubil

10.11.2015 06:10 | BERLÍN (ČTK)
Smrt Holly se zprvu přičítala nějaké nešťastné náhodě, než se přišlo na vážná zranění. Pitva podle policie odhalila vnitřní zranění, rozbitou lebku a tři chybějící zuby. Ilustrační foto
Smrt Holly se zprvu přičítala nějaké nešťastné náhodě, než se přišlo na vážná zranění. Pitva podle policie odhalila vnitřní zranění, rozbitou lebku a tři chybějící zuby. Ilustrační foto
Německá policie pátrá po pachateli, který v dortmundské zoologické zahradě ubil jednadvacetiletou samici lachtana, zvanou Holly. Ta bývala miláčkem návštěvníků i ošetřovatelů jako hvězda představení při krmení lachtanů. Takový zločin prý zoologické zahrady v Německu ani nepamatují.
 

"Zaměstnanci, kteří se o Holly starali, jsou velice smutní, jakož i celá zoo," řekl ředitel zahrady Frank Brandstätter.

Mrtvé zvíře se podle něj našlo už v pátek. Ale dalších šest lachtanů bylo v pořádku, a tak se smrt Holly zprvu přičítala nějaké nešťastné náhodě, než se přišlo na vážná zranění. Pitva podle policie odhalila vnitřní zranění, rozbitou lebku a tři chybějící zuby.

A také se našla díra v plotu u výběhu lachtanů. Zoo je sice střežena i v noci, ale hlídači podle ředitele nemohou být všude, vždyť zahrada má rozlohu 28 hektarů.

Zatím není jasné, kdo útok spáchal, ředitel ale podle webu stanice BBC nevěří, že by Holly mohl mít na svědomí někdo ze zaměstnanců.



reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist