https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/populace-kamziku-v-tatrach-se-letos-rozrostla-na-1263-jedincu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Populace kamzíků v Tatrách se letos rozrostla na 1263 jedinců

14.11.2017 15:11 | BRATISLAVA (ČTK)
Populace kamzíků na polské a slovenské straně Tater se letos rozrostla. Ukázaly to výsledky posledního sčítání, podle kterých v Tatrách žije 1263 těchto zvířat. Ve srovnání s jarem to znamená nárůst o 221 jedinců.
Populace kamzíků na polské a slovenské straně Tater se letos rozrostla. Ukázaly to výsledky posledního sčítání, podle kterých v Tatrách žije 1263 těchto zvířat. Ve srovnání s jarem to znamená nárůst o 221 jedinců.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Populace kamzíků na polské a slovenské straně Tater se letos rozrostla. Ukázaly to výsledky posledního sčítání, podle kterých v Tatrách žije 1263 těchto zvířat. Ve srovnání s jarem to znamená nárůst o 221 jedinců. Informovalo o tom dnes informovalo slovenské ministerstvo životního prostředí.
 

Podzimní sčítání kamzičí populace bylo kvůli nestabilnímu počasí a sněhové nadílce opakovaně odkládáno. "Přežití tohoto druhu v těžkých podmínkách tatranských štítů není náhodné. O tom jsme se měli opět možnost přesvědčit na vlastní oči, že ve výškách, které jsou tak nehostinné, dochází k neustálému boji o život," uvedl ředitel správy Tatranského národního parku Pavol Majko.

V dosavadní historii sčítání vůbec nejnižší stavy kamzíků, jen kolem 200 jedinců, zaznamenali zoologové v Tatranském národním parku v závěru 90. let minulého století. K růstu populace kamzíka, který je zákonem chráněný, přispělo i přikrmování během zimních měsíců.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Adrian Bobok
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist