https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-nevi-kam-se-svymi-plastovymi-odpady-pisi-hn
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha neví, kam se svými plastovými odpady, píší HN

22.10.2015 09:51 | PRAHA (Ecomonitor)
Ročně se v Praze sveze na 12 tisíc tun plastových odpadů. Dosavadní praxe byla, že se plastový odpad dál netřídil a tato směs se prodávala, zejména do Číny.
Ročně se v Praze sveze na 12 tisíc tun plastových odpadů. Dosavadní praxe byla, že se plastový odpad dál netřídil a tato směs se prodávala, zejména do Číny.
Pražské služby se potýkají s neobvyklým problémem: tisícovkami tun plastů, kterých se nemohou zbavit. Jako jediný z velkých hráčů v oblasti odpadu totiž nemají vlastní třídičku plastů. Svozené plasty dosud prodávaly obchodním firmám, které jej vyvážely ke zpracování do zahraničí. Aktuálně ale není pro netříděné plasty skoro žádný odbyt, informuje server Hospodářské noviny.
 

Ročně se v Praze sveze na 12 tisíc tun plastových odpadů. Dosavadní praxe byla, že se plastový odpad dál netřídil a tato směs se prodávala, zejména do Číny. Jenže už ani čínští odběratelé nechtějí nevytříděný plast. Více informací se dočtete v článku Praha se topí v tunách plastových odpadů. Třídička jí přitom chybí už několik let


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist