https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-pozaduje-po-myslivcich-zvysit-odstrel-premnozenych-divocaku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha požaduje po myslivcích zvýšit odstřel přemnožených divočáků

14.2.2017 11:00 | PRAHA (ČTK)
Radnice uvažovala o pořízení pachových ohradníků, ty jí ale odborníci používat v obydlené zástavbě nedoporučili. Odpuzovací látka je založena na lidském potu, na který jsou zvířata ve městě zvyklá a ohradník by tak byl neúčinný.
Radnice uvažovala o pořízení pachových ohradníků, ty jí ale odborníci používat v obydlené zástavbě nedoporučili. Odpuzovací látka je založena na lidském potu, na který jsou zvířata ve městě zvyklá a ohradník by tak byl neúčinný.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Rostislav Stach / Naše příroda
Pražský magistrát požaduje po myslivcích na východě města, aby zvýšili počet odstřelů přemnožených divočáků. Také žádá, aby přestali zvěř přikrmovat. ČTK to dnes sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman. Důvodem je přemnožení zvěře a její útoky na psy a obyvatele. Vyjádření myslivců ČTK shání.
 

Pokud myslivci situaci nevyřeší, město hrozí vypovězením nájemní smlouvy na honitbu. Problémy s divočáky jsou v Praze 14, v Běchovicích a v Horních a Dolních Počernicích.

"Jedinou možností, jak situaci řešit, je radikálně zvýšený odlov. Současně je třeba zrušit přikrmování a takzvané vnadění zvěře v blízkosti obytných zón. Pokud nedojde v krátké době k nápravě situace, Praha přijme opatření, která mohou vést až k ukončení nájemní smlouvy na honitbu," uvedla pražská radní Jana Plamínková (STAN/Trojkoalice).

Divočáci v poslední době na území Prahy 14 několikrát napadli psy, naposledy minulý týden ve středu. Radnice se společně s okolními městskými částmi a s myslivci na konci loňského roku domluvila, že nimrodi myslivci návrh postupu opatření. "Plán řešení, který měli předložit a předložili, je však z našeho pohledu zcela nedostatečný. Neobsahuje žádné konkrétní kroky ani garance, které by odpovídaly současné kritické situaci," uvedl minulý týden v pátek starosta Prahy 14 Radek Vondra. Myslivci podle něj situaci nezvládají.

Divoká prasata jsou přemnožena zejména v lesoparku Čihadla a parku U Čeňku. Radnice uvažovala o pořízení pachových ohradníků, ty jí ale odborníci používat v obydlené zástavbě nedoporučili. Odpuzovací látka je založena na lidském potu, na který jsou zvířata ve městě zvyklá a ohradník by tak byl neúčinný.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
brn jw
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

radim buffalo tobias

radim buffalo tobias

15.2.2017 09:36
současná myslivecká společnost je plná arogantních zbohatlíků a lobbistů.v pořadu NEDEJ SE o tomto problému bylo v poslední době několik reportáží.také na www.asz.cz se to neustále omílá jak myslivecký svaz nechce platit škody způsobené zvěří.jejich prý je až když tu zvěř zastřelí.vlatník půdy se tak ani nedočká nějakého odškodnění za škody.myslivost by se měla vrátit do podoby jak za 1.republiky a ne co z ní udělali komunisti a následně jejich hamižní pohrobci...!!!
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist