https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-zacala-pripravovat-prodlouzeni-kanalizace-do-trebonic
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha začala připravovat prodloužení kanalizace do Třebonic

6.3.2017 09:00 | PRAHA (ČTK)
V metropoli je kromě hlavní čistírny odpadních vod na Císařském ostrově v provozu 26 pobočných čističek pro městské části. Jejich velikost je různá, zpracovávají vodu od 50 po 15.000 lidí.
V metropoli je kromě hlavní čistírny odpadních vod na Císařském ostrově v provozu 26 pobočných čističek pro městské části. Jejich velikost je různá, zpracovávají vodu od 50 po 15.000 lidí.
Foto | Rasbak / Wikimedia Commons
Praha začala připravovat prodloužení kanalizace do Třebonic. Plánovaný kanalizační sběrač čtvrť napojí na ústřední čistírnu odpadních vod. Hotov by mohl být příští rok, vyplývá z dokumentace pro posudek vlivu stavby na životní prostředí. Třebonice se k Praze připojily v roce 1974, mají asi 460 obyvatel.
 

"V současné době je v tomto území likvidována splašková voda pouze pomocí žump, jejichž pravidelný vývoz není ze strany městské části ani hlavního města možno účinně kontrolovat," píše se v dokumentu.

V oblasti se navíc počítá s další výstavbou. "V celém povodí koncového úseku kanalizace by mohlo být ve výhledu územní rezervy asi 17.700 obyvatel," uvádí dále dokumentace stavby.

Hlavní město plánuje postavit i další části kanalizace, které by sváděly odpadní vodu do hlavní čističky. Podobná situace je například Točná v katastru Prahy 12. Než tady metropole postaví kanalizační sběrač, chce radnice pro čtvrť s rostoucím počtem obyvatel aspoň malou samostatnou čistírnu.

V metropoli je kromě hlavní čistírny odpadních vod na Císařském ostrově v provozu 26 pobočných čističek pro městské části. Jejich velikost je různá, zpracovávají vodu od 50 po 15.000 lidí. Celkově mohou pobočné čističky pojmout splaškové vody od zhruba 125.000 obyvatel. Město je chce postupně odpojovat.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist