https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/reditel-prazske-botanicke-zahrady-milan-press-byl-odvolan
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ředitel Pražské botanické zahrady Milan Press byl odvolán

28.1.2003 18:27 | PRAHA (ČIA)
Z funkce ředitele Pražské botanické zahrady dnes Rada hlavního města Prahy (RHMP) odvolala Milana Presse. S okamžitou účinností po dobu jednoho roku jej na základě rozhodnutí pražských radní nahradí Oldřich Vacek. Jak na dnešní tiskové konferenci uvedl radní hlavního města Prahy Miloš Gregar, důvodem bylo neefektivní řízení a organizace.
 

Milan Press byl do funkce jmenován na základě doporučení komise RHMP a do úřadu nastoupil 1. července 2002. Měl tehdy po odvolání ředitele Jiřího Haagera za úkol stabilizovat situaci uvnitř příspěvkové organizace nejen po stránce personální, ale zejména po stránce ekonomické. Pražská botanická zahrada měla být pod jeho vedením řízena hospodárně, efektivně a odborně. Do dnešního dne však Press podle Gregara nepředložil ani analýzu stavu organizace.

Oldřich Vacek je absolventem Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Pracoval v Mikrobiologickém ústavu ČSAV v Praze a od roku 1997 pracuje v soukromé firmě zabývající se implementací systémů EMS do průmyslových závodů, zajišťováním ekologických auditů a dalších. V roce 2002 získal autorizaci Ministerstva životního prostředí ČR ke zpracování a posuzování dokumentace EIA.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist