https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/shell-omezi-investice-do-solarnich-elektraren-nechce-se-spolehat-na-dotace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Shell omezí investice do solárních elektráren, nechce se spoléhat na dotace

3.6.2016 01:06 | PRAHA (oEnergetice)
Generální ředitel Shellu odmítl návrh akcionářů na výrazné přeorientování strategie společnosti z fosilních paliv na obnovitelné zdroje.
Generální ředitel Shellu odmítl návrh akcionářů na výrazné přeorientování strategie společnosti z fosilních paliv na obnovitelné zdroje.
Foto | . Shell / Flickr
Ropný gigant Shell nebude ve velkém investovat do solárních elektráren a dalších obnovitelných zdrojů, dokud neprokáží svou ziskovost.
 

Generální ředitel Shell Ben van Beurden na jednání ujistil akcionáře, že společnost plánuje zvýšit svou aktivitu v oblasti obnovitelných zdrojů energie.

„Chceme být součástí formování budoucnosti, která čelí rostoucím výzvám v oblasti životního prostředí. Věříme, že naše současná strategie poskytuje mnohem větší prostor k účasti na tomto energetickém přechodu,“ cituje Ben van Beurdena deník Guardian.

Van Beurden připomněl, že se Shell angažuje v oblasti větrných elektráren a technologie CCS, která spočívá v zachycování a ukládání emisí CO2. Zároveň však odmítl návrh akcionářů na výrazné přeorientování strategie společnosti z fosilních paliv na obnovitelné zdroje.

Van Beurden se dále vyjádřil k investicím do solárních elektráren, když řekl, že solární průmysl má před sebou slibnou budoucnost. Nezapomněl však upozornit na problémy velkých solárních společností. „Nejsem proti solárním zdrojům. Ani zdaleka. Ale musíme najít cestu, jak na tom vydělat peníze. Nemůžeme se spoléhat na dotace,“ dodal ředitel Shellu.

Shell zřídil pro investice do obnovitelných zdrojů energie samostatnou divizi New Energies. Tato divize bude sdružovat současné aktivity v oblasti biopaliv a elektrické energie, ale bude také využita pro vstup na trh offshore větrných parků. Shell zatím ohledně New Energies neučinil žádné oficiální prohlášení, očekává se, že odhalení přijde na oficiálním briefingu společnosti 7. června v Londýně.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Jan Budín
Autor je redaktorem serveru oEnegetice.cz.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist