https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/steve-lichtag-a-dalsi-odbornici-budou-prednaset-na-filmovem-festivalu-pribehy-zeme
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Steve Lichtag a další odborníci budou přednášet na Filmovém festivalu Příběhy Země

14.8.2017 06:33 | PRAHA (ČTK)
Čestný prezident festivalu Steve Lichtag bude mít přednášku 10. října v kině Dlabačov. Tématem budou oceány a moře, jak je lidé neznají.
Čestný prezident festivalu Steve Lichtag bude mít přednášku 10. října v kině Dlabačov. Tématem budou oceány a moře, jak je lidé neznají.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Hosté Mezinárodního filmového festivalu Příběhy Země, který se uskuteční 6. až 12. října v Praze, budou mít přednášky v kině Dlabačov a v městské knihovně. Festival propojuje film, zábavu a moderní způsob života v souladu s udržitelností života na planetě. Mezi osobnostmi, které festival přivítá, jsou dokumentarista Steve Lichtag, odborník na otázky vzdělávání Bohumil Kartous, profesionální zvířecí trenér František Šusta, aktivistka za záchranu tučňáků Gabby Harrisová nebo novozélandský režisér Michael Havas.
 

Novozélandský filmař s českými kořeny Havas, který je předsedou poroty Příběhů Země, 8. října v Městské knihovně v Praze pohovoří mimo jiné o svých kritériích při hodnocení filmů. Tématem Kartousovy přednášky, která se uskuteční ve stejný den na stejném místě, bude myšlenka. že bez vzdělávání není udržitelnosti. "V České republice neumíme s prostředky, které investujeme, zacházet. Neexistuje zde strategické řízení reforem ve vzdělávání," řekl Kartous.

Jihoafričanka Gabby Harrisová je známá jako zakladatelka projektu Penguin Promises zaměřeného na boj za záchranu afrických tučňáků. Na její přednášce 9. října v kině Dlabačov se zájemci vedle tučňáků dozvědí také zajímavosti o životech delfínů i o rozdílu mezi vnitřní a vnější motivací.

Čestný prezident festivalu Lichtag bude mít přednášku 10. října v kině Dlabačov. Tématem budou oceány a moře, jak je lidé neznají. "Mým přáním je, aby se tento festival dostal do celosvětového povědomí, aby ho rádi navštěvovali zajímaví hosté, ale hlavně, aby si ho lidé všech věkových kategorií oblíbili a pochopili, jaké hodnoty jim přináší," uvedl dokumentarista Lichtag. Jeho snímek Tanec modrých andělů přispěl ke vstupu České republiky do Mezinárodní velrybářské komise a jeho další film Prapodivný svět pomohl k přípravě nového znění zákona v otázce používání elektrického proudu při lovu ryb.

Člen mezinárodních organizací profesionálních zvířecích trenérů Šusta seznámí zájemce 11. října v kině Dlabačov s výcvikem zvířat pomocí takzvané metody pozitivního posilování.

Druhý ročník festivalu Ekotopfilm, letos pod novým názvem Příběhy Země, začne 6. října v pražské Městské knihovně. Motto festivalu 'Dochází nám herci' upozorňuje na vymírání ohrožených druhů. "Příběhy Země lépe vyjadřují myšlenku festivalu. Tou je spojení filmu, zábavy a poznání pro lidi, kterým není lhostejný svět, ve kterém žijeme," vysvětlil změnu názvu zakladatel a ředitel festivalu František Štefan.

Do mezinárodní soutěže festivalu profesionální i amatérští filmaři přihlásili 853 snímků z více než osmdesáti zemí světa. Na festival loni zavítalo 72.000 návštěvníků z celé České republiky, z toho 10.000 v Praze. Program určený školám využilo 240 škol. Hlavní cenu festivalu získal dokument Mikroporod. Více informací se nachází na www.pribehyzeme.cz.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist