https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tisice-dobrovolniku-se-zapoji-do-uklidu-odpadu-ve-svem-okoli
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tisíce dobrovolníků se zapojí do úklidu odpadu ve svém okolí

15.9.2016 11:02 | BRNO (ČTK)
Hlavním dnem je sice sobota, ale úklidy budou pokračovat i po zbytek podzimu. Cílem akce, kterou organizuje brněnský Spolek Ekokosmák a Český svaz ochránců přírody
Hlavním dnem je sice sobota, ale úklidy budou pokračovat i po zbytek podzimu. Cílem akce, kterou organizuje brněnský Spolek Ekokosmák a Český svaz ochránců přírody
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Sobotním celorepublikovým úklidem začne podzimní dobrovolnická etapa akce Ukliďme svět, ukliďme Česko. Hlavním dnem je sice sobota, ale úklidy budou pokračovat i po zbytek podzimu. Cílem akce, kterou organizuje brněnský Spolek Ekokosmák a Český svaz ochránců přírody, je vyčistit nelegální skládky a zbavit přírodu odpadu, který do ní nepatří.
 

Doposud se letos do akce zapojilo 78 000 dobrovolníků ve dvou tisících registrovaných úklidech. Na podzimní část je po celé Česku zatím zaregistrováno 133 úklidů. Organizátoři, doufají, že dohromady za jarní a podzimní etapu překonají hranici 100 000 účastníků, řekl ČTK Miroslav Kubásek ze Spolku Ekokosmák.

"V Jihomoravském kraji je zatím zaregistrováno 15 úklidových míst. Jako odměnu organizátorům jsme v Brně uspořádali celodenní populárně vzdělávací akci pro malé i velké děti s řadou soutěží na téma odpadů a jejich recyklace. Navíc se pokusíme vytvořit český rekord ve sběru baterií od veřejnosti během jedné akce," řekl Kubásek.

Populárně vzdělávací akce se sběrem baterií pořádaná ve spolupráci s městskou policií, magistrátem, městskou odpadovou společností SAKO, hvězdárnou, planetáriem a dalšími instituce se uskuteční v neděli v areálu dopravního hřiště Městské policie v Brně-Pisárkách.

Spolek Ekokosmák pořádající Ukliďme Česko se na jaře spojil s podzimní částí s názvem Ukliďme svět pořádanou Českým svazem ochránců přírody. Přihlašování do úklidu není časově omezené, lidé se stále mohou zapojit jako dobrovolníci i jako organizátoři úklidů, mapovat černé skládky nebo akci podpořit finančně.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist