https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vandal-znicil-dalsi-strom
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Právo: Vandal zničil další strom

10.2.2007 | JIHLAVA | Právo
V Jihlavě padl další strom. Tentokrát vandal zničil dvacetiletý smrk poblíž zastávky městské hromadné dopravy na ulici Romana Havelky.
 
V krátké době se jedná o již třetí útok na městskou zeleň. Informoval o tom mluvčí magistrátu Radek Tulis.

Dva z těžko pochopitelných ataků se zjistily při kontrole v právě uplynulém týdnu. Prvním byla nově vysazená lípa, jedna z 15 nově vysazených vloni v říjnu na Telečské ulici. Její výsadba přišla na 4400 korun. Kdosi jí ulomil korunu. Tentokrát vzal za své sedmimetrový dvacetiletý smrk pichlavý. Útočník se ale na čin vyzbrojil pilou. „Strom byl pokácen neodborným způsobem, při kácení se pachateli pravděpodobně zasekla pila ve kmeni. Je možné, že strom zůstal pouze naříznutý a zlomil se až po jeho odchodu,“ uvedl Vladimír Másilko z odboru životního prostředí. Ekologická hodnota stromu je 18 290 korun.

Další případ vandalismu na výsadbách je z období vánočních svátků, kdy někdo nenávratně poškodil pět nově vysazených akátů v Havlíčkově ulici. Nenávratně zničené mladé stromy nechá magistrát nahradit novou výsadbou na jaře letošního roku.
reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist