Jakub Kašpar "> Více než 800 cyklistů projelo centrem Prahy při Velké jarní cyklojízdě - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vice-nez-800-cyklistu-projelo-centrem-prahy-pri-velke-jarni-cyklojizde?sel_ids=1
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

MŽP ČR: Více než 800 cyklistů projelo centrem Prahy při Velké jarní cyklojízdě

20. dubna 2007 | MŽP ČR
Autor: Jakub Kašpar, tel: 267 122 040, 724 175 927
Více než 800 cyklistů se včera vpodvečer zúčastnilo Velké jarní cyklojízdy Prahou. Byl mezi nimi i ministr životního prostředí Martin Bursík. "Cílem cyklojízdy je ukázat, že si stále více a více lidí přeje, aby politika města vytvářela prostředí pro cyklistickou dopravu tak, aby byla bezpečná. Cyklistika není jen druh rekreačního sportu, je to rovnocenný způsob dopravy," vyvětloval ministr Bursík, proč i tentokrát na cyklojízdu přijel.

V Praze se cyklojízdy, které chtějí upozornit především na nedostatek kvalitní a bezpečné cyklistické infrastruktury uvnitř hlavního města, konají pravidelně každý třetí čtvrtek v měsíci. Dvě z nich se označují jako "velké" - jarní, která je věnována oslavě svátku planety - Dni Země, a zářijová, která se koná na Evropský den bez aut. Zatím rekordní cyklojízda se konala 22. září 2006 a zúčastnil se jí také ministr životního prostředí, tehdy Petr jan Kalaš. peloton tehdy tvořilo přes 1200 cyklistů. Včerejší cyklojízda byla druhou největší v historii.

Cyklisté vyjeli z tradičního místa srazu na náměstí Jiřího z Poděbrad, poté pokračovali Polskou a Vinohradskou na Václavské náměstí a odtud po magistrále k holešovickému Výstavišti, kde cyklojízda skončila.
Jakub Kašpar, tel: 267 122 040, 724 175 927
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist