https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vlada-schvalila-zmeny-ve-statni-politice-zivotniho-prostredi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vláda schválila změny ve Státní politice životního prostředí

23.11.2016 14:52 | PRAHA (ČTK)
Boj s povodněmi, dlouhodobým suchem, extrémními výkyvy počasí a erozí je součástí Státní politiky životního prostředí. Vláda dnes schválila aktualizaci strategického dokumentu, který nově zahrnuje předcházení a snižování následků přírodních nebezpečí. Jeho součástí jsou i rizika, která zaviní člověk, jde třeba o kontaminace nebo ekologické zátěže.
 

Ekologické Hnutí Duha ale státní politiku kritizuje. Podle šéfa aktivistů Jiřího Koželouha jí chybí razantnější opatření, která by nejen přinesla větší zlepšení životního prostředí, ale také zabránila ekonomickým škodám a posílila hospodářství. Kritizuje i stagnující recyklaci odpadů a nezájem státu odstavit staré uhelné elektrárny.

Ministerstvo životního prostředí (MŽP) ale na svých stránkách uvedlo, že schválená aktualizace státní politiky není novou koncepcí ochrany životního prostředí a nemá ambici měnit platné a už schválené zásady například ve zlepšování kvality ovzduší nebo v plánech odpadového hospodářství.

Konkrétní kroky připravuje ministerstvo životního prostředí v Národním akčním plánu adaptace na změnu klimatu, uvedla Dominika Pospíšilová z tiskového oddělení MŽP. Dokument vládě předloží do konce letošního roku.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

VH

Vladimír Hošek

24.11.2016 09:57
Politik, který neví, tak si vymyslí nepřítele a s ním začne bojovat. Politik, který používá termín boj, tak neví co má dělat, ale hraje divadlo.

Hnutí Duha v Česku, by nejraději zavřelo uhelné elektrárny, ale jen za kopcem jejich výstavbu schvaluje, co si myslet o takovém pokrytectví.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist