Martina Mirovská "> Vzdělávání tlumočníků znakového jazyka - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vzdelavani-tlumocniku-znakoveho-jazyka?sel_ids=1
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

Česká komora tlumočníků znakového jazyka: Vzdělávání tlumočníků znakového jazyka

Existuje první sada výukových materiálů pro systematické vzdělávání tlumočníků, pro zájemce o problematiku kultury a komunity neslyšících a znakového jazyka

Dne 13. února 2008 v 17 hodin proběhne tisková konference pod záštitou radního hlavního města Prahy Jiřího Janečka.

Česká komora tlumočníků znakového jazyka (Komora) ukončila unikátní dvouletý projekt. V rámci tohoto projektu vzniklo celkem 80 publikací a DVD materiálů mapujících problematiku neslyšících. Jedná se o podklady k souvislému vzdělávání tlumočníků pro neslyšící ve všech třech specializacích, pro zájemce o problematiku kultury a komunity neslyšících a znakového jazyka.

Ve Velké zasedací síni Magistrátu hlavního města Prahy se budete mít možnost seznámit s hlavními výstupy projektu, s plány Komory do budoucna a vidět křest katalogu všech vzniklých materiálů. Tiskové konference se zúčastní neslyšící i slyšící autoři jednotlivých materiálů, realizační tým projektu a další odborníci na problematiku neslyšících.

Zástupcům vzdělávacích institucí, škol pro sluchově postižené a vybraným knihovnám bude slavnostně předána sada vybraných autorských výtisků zdarma.

Vstup na tiskovou konferenci je bezbariérový, tlumočení a zprostředkování dalších komunikačních systémů podle potřeb účastníků je zajištěno.

Česká komora tlumočníků znakového jazyka tento materiál vytvořila v rámci projektu JPD3 Vyškolení lektorů a vytvoření výukových materiálů pro tlumočníky znakového jazyka, transliterátory znakované češtiny a vizualizátory mluvené češtiny. Komora pořádá první praktický kurz pro transliterátory znakované češtiny a vizualizátory mluvené češtiny v ČR.

Partneři projektu:
EFSLI – European Forum of Sign Language Interpreters
Pevnost – České centrum znakového jazyka
Evropský sociální fond, státní rozpočet České republiky a rozpočet Hlavního města Prahy

Česká komora tlumočníků znakového jazyka

Česká komora tlumočníků znakového jazyka (Komora) je organizace, která sdružuje tlumočníky českého znakového jazyka a také osoby, které samy tlumočnickou práci nevykonávají, ale plně sympatizují s názorovými stanovisky a cíli Komory.

Kontakt:
Martina Mirovská
e-mail: martina.mirovska@cktzj.com
tel.: 0042 603 946 501
www.cktzj.com
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist