https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/wwf-pytlaci-ohrozuji-prirodni-dedictvi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pytláci ohrožují přírodní dědictví, varuje WWF

19.4.2017 05:32 | PRAHA (ČTK)
Světový ilegální obchod s divokou zvěří dosahuje podle BBC v současnosti 19 miliard dolarů (477 miliard Kč).
Světový ilegální obchod s divokou zvěří dosahuje podle BBC v současnosti 19 miliard dolarů (477 miliard Kč).
Téměř v polovině lokalit patřících do světového přírodního dědictví UNESCO působí pytláctví značné škody. Lov slonů kvůli slonovině, ilegální rybolov a nepovolené kácení stromů v těchto místech zvyšují stupeň ohrožení již ohrožených druhů. S odvoláním na zprávu Světového fondu na ochranu přírody (WWF) o tom včera informoval zpravodajský web BBC.
 

Zpráva WWF uvádí, že asi 40 procent slonů afrických a tygrů žije v těchto chráněných lokalitách, kterých je celkem 203. Na 45 procentech z těchto míst přitom působí pytláci a na 45 místech bylo zaznamenáno pytláctví spojené se slonovinou a nosorožčími rohy. Ilegální rybolov byl rovněž zaznamenán v asi polovině z těchto chráněných oblastí.

Světový ilegální obchod s divokou zvěří dosahuje podle BBC v současnosti 19 miliard dolarů (477 miliard Kč). V případě, že se situace kolem pytláctví v blízké době nevyřeší, budou podle WWF ohrožena nejen některá zvířata a rostliny, ale i lidé, kteří v těchto místech žijí a a jejichž obživa na této přírodě závisí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist