https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/australan-drzel-rok-bobrika-mlceni-aby-upozornil-na-neme-tvare
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Australan držel rok bobříka mlčení, aby upozornil na němé tváře

6.2.2015 15:52 | PRAHA (Ekolist.cz)
Australan James Aspey se loni v lednu rozhodl držet rok bobříka mlčení.  Svým mlčením chtěl tento aktivista za práva zvířat poukázat na to, jak se lidé chovají ke zvířatům.
Australan James Aspey se loni v lednu rozhodl držet rok bobříka mlčení. Svým mlčením chtěl tento aktivista za práva zvířat poukázat na to, jak se lidé chovají ke zvířatům.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Australan James Aspey se loni v lednu rozhodl držet rok bobříka mlčení. Svým mlčením chtěl tento aktivista za práva zvířat poukázat na to, jak se lidé chovají ke zvířatům.
 

Svým ročním mlčením chtěl upoutat pozornost lidí k tomu, za jakých podmínek jsou po celém světě chována zvířata pro lidskou potřebu. A coby vegan se snažil ostatní lidi přivést ke stravování, které není spojené s utrpením zvířat.

První slova, která po roce mlčení pronesl, byla v televizní ranní show Sunrise. „Důvod, proč jsem se vzdal svého hlasu byl, abych lidi upozornil na němé oběti – zvířata,“ pronesl James Aspey.

„Všichni často říkáme, že máme rádi zvířata, že jsme proti týrání zvířat. Ale zároveň platím jiné lidi za to, aby mrzačili, týrali a poráželi zvířata. Není to proto, že by to byla nezbytnost. Nepotřebujeme to ani kvůli svému zdraví. Je to jen pro to, že máme rádi, jak maso chutná. Proto jsem se vzdal svého hlasu, abych upozornil na ty, kteří žádný nemají,“ říká Aspey.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist