https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dnes-slavi-puda-svuj-mezinarodni-den-csop-se-pridal-k-iniciative-evrospke-people4soil
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dnes slaví půda svůj mezinárodní den. ČSOP se přidal k evropské iniciativě People4Soil

5.12.2016 14:51 | PRAHA (Ekolist.cz)
Půda, která slaví 5. prosince svůj mezinárodní den, je u nás podle ČSOP v zoufalém stavu a to nejen ta zemědělská
Půda, která slaví 5. prosince svůj mezinárodní den, je u nás podle ČSOP v zoufalém stavu a to nejen ta zemědělská
Český svaz ochránců přírody (ČSOP) se přidal k People4Soil - evropské občanské iniciativě, která se snaží prosadit legislativní ochranu půdy na evropské úrovni. Půda, která slaví 5. prosince svůj mezinárodní den, je u nás podle ČSOP v zoufalém stavu a to nejen ta zemědělská. Vyzývá proto veřejnost, aby snahu o lepší ochranu půdy na úrovni celé EU podpořila svým podpisem.
 

„Půda u nás ubývá a ta, co zbývá, je nenávratně poškozována. Developerům se daří tlačit na zlevňování trvalých záborů půdy. A tak na ní namísto rostlin vyrůstají průmyslové areály, obchodní centra a obytné domy. Zemědělci pak s vidinou vyšších dotací půdu degradují chemikáliemi a nevhodnými technologickými a osevními postupy," vyjmenovává největší problémy v ochraně půdy Petr Stýblo z ČSOP.

Čeští ochránci přírody se proto přidali k evropské iniciativě, která chce navrhnout zákon chránící půdu po celé Evropské unii. Aby se její přání splnilo, je potřeba, aby do 12. září 2017 prohlášení podpořilo svým podpisem alespoň 1 milion občanů z minimálně 7 členských zemí EU. Podepsat prohlášení lze na stránkách iniciativy www.people4soil.eu/cs.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist