https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jezci-z-krkonos-putuji-do-skol-pres-zimu-se-o-ne-budou-starat-samy-deti
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ježci z Krkonoš putují do škol. Přes zimu se o ně budou starat samy děti

4.12.2014 11:50 | PRAHA (Ekolist.cz)
Na jaře se ježci vrátí do volné přírody
Na jaře se ježci vrátí do volné přírody
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | KRNAP
Už po deváté budou mít děti z některých krkonošských škol možnost pečovat přes zimu o ježka z Útulku pro hendikepovaná zvířata ve Vrchlabí. Projekt Bodlinka u nás, který organizuje Správa KRNAP, má děti učit zodpovědnosti a kladnému vztahu ke zvířatům a zároveň pomoci malým ježkům přečkat zimu.
 

V těchto dnech pracovníci Správy KRNAP rozvážejí ježky, které lidé přinesli do Útulku pro hendikepovaná zvířata Správy KRNAP ve Vrchlabí, do předem domluvených škol. Odborníci dětem poví o životě ježků v přírodě a vysvětlí, jak se o ježka správně starat a čím ho krmit. Děti budou muset čistit ježčí pelíšek, ježky krmit a vážit. Budou taky vést „Deník naší Bodlinky“, kam budou zapisovat důležité údaje o péči a zdravotním stavu a chování. Vše bude stejně jako v minulých letech probíhat pod dohledem odborníků ze Správy KRNAP. Na jaře se ježci vrátí do volné přírody.


reklama

 
Další informace |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist