https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mistopredsedou-eru-byl-jmenovan-ivan-novesky1
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Místopředsedou ERÚ byl jmenován Ivan Noveský

26.2.2016 14:23 | PRAHA (Ekolist/ČTK)
Jak informuje ERÚ, Ivan Noveský se na ERÚ vrací po téměř 15 letech, pomáhal ho zakládat s první předsedkyní úřadu Janou Novotnou.
Jak informuje ERÚ, Ivan Noveský se na ERÚ vrací po téměř 15 letech, pomáhal ho zakládat s první předsedkyní úřadu Janou Novotnou.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Novesky.cz
Do funkce 1. místopředsedy Energetického regulačního úřadu (ERÚ) dnes předsedkyně Alena Vitásková jmenovala Ivana Noveského a pověřila ho řízením provozu a kontroly úřadu. Informoval o tom Vladimír Černý z ERÚ. Podle některých médií má Noveský pověst kontroverzního úředníka.
 

„Příchod Ivana Noveského vnímám jako silnou personální posilu poté, co byl úřad v poslední době v nejistotě, jakým způsobem má být řízen,“ uvedla předsedkyně ERÚ Alena Vitásková.

Jak informuje ERÚ, Ivan Noveský se na ERÚ vrací po téměř 15 letech, pomáhal ho zakládat s první předsedkyní úřadu Janou Novotnou. Předtím se podílel na přípravě energetického zákona. Má za sebou praxi 21 let v energetice, zejména plynárenství, z toho 20 let v řídicích funkcích (například v Českém plynárenském podniku – Jihomoravské plynárny, Jihočeské plynárny, Gasmeter, Privátní česká plynárenská). Vzdělání má technické a právní, mj. vedl také Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových.

V lednu Vitásková odvolala z funkce místopředsedu pro oblast regulace Jana Nehodu, který loni v prosinci v její nepřítomnosti vypsal podporu obnovitelným zdrojům energie pro letošní rok. ERÚ má nyní dva místopředsedy, kromě Noveského je řadovou místopředsedkyní pro evropské záležitosti Martina Krčová.

TV Nova Noveského označuje za kontroverzní úředníka, kvůli kterému musel stát platit statisícové pokuty. Server Týden píše o Noveském v souvislosti s transakcí, kvůli které stát přišel o 137 milionů korun. V ne zcela lichotivém světle píše o Noveském i Euro.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist