https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/osetrovatele-americke-zoo-zastrelili-samce-gorily-nizinne-obavali-se-o-zivot-chlapce-ktery-k-ni-spadl
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ošetřovatelé americké zoo zastřelili samce gorily nížinné: obávali se o život chlapce, který k ní spadl

1.6.2016 17:46 | PRAHA (Ekolist.cz)
Samec gorily nížinné Harambe a tříletý chlapec. Nečekané setkání skončilo pro gorilu tragicky.
Samec gorily nížinné Harambe a tříletý chlapec. Nečekané setkání skončilo pro gorilu tragicky.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ViralHog
Tříletý chlapec přelezl skoro metr vysoký plot, prolezl křovím a spadl do 4,5 hlubokého výběhu. V něm se nacházel 180 kilogramový samec gorily nížinné Harambe. Ten chlapce chvíli táhl mělkým vodním příkopem, pak chlapce chvíli držel až v ochranitelském gestu a pak je znovu vláčel vodním příkopem. Celý asi desetiminutový incident se odehrál tuto sobotu v zoologické zahradě v Cincinnati v USA a skončil pro sedmnáctiletého samce tragicky. Ošetřovatelé ho v obavě o život chlapce zastřelili. Událost, ze které chlapec vyšel bez vážnějších zranění, vyvolala velmi vypjaté emoce.
 

Podle informací od zoologické zahrady v Cincinnati je plot mezi prostorem pro návštěvníky a zvířata na místě již 38 let. Podle Thane Maynarda, ředitele zoo, je odpovědností rodičů, aby dohlíželi na své děti. Maynard podpořil své kolegy, kteří se k zastřelení gorilího samce rozhodovali ve velkém stresu. V sázce byl chlapcův život, gorilí samec sám byl ve stresu z křiku návštěvníků a nezvyklé situace. Použití uspávací střely podle zoo nepřicházelo v úvahu, protože látka má vcelku pomalý náběh.

Více informací můžete číst například v článku serveru Guardian.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist