https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/osobnosti-preji-ekolistu-cz-do-noveho-roku-budte-ale-skromne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Osobnosti přejí Ekolistu.cz do nového roku: Buďte, ale skromně

31.12.2013 02:29 | PRAHA (Ekolist.cz)
K novoročním oslavám patří ohňostroj i gratualce
K novoročním oslavám patří ohňostroj i gratualce
V magickém mezičase mezi starým a novým rokem bývá zvykem bilancovat uplynulých dvanáct měsíců, ale i přát si do dalšího období. Původně jsme v redakci Ekolistu.cz chtěli požádat o takovou zdravici tuzemské i zahraniční osobnosti. Ale protože na to není čas ani peníze, nakonec jsme si zdravice napsali sami, tak jak by je určitě (a možná i lépe) napsali sami oslovení. Ostatně co si člověk neudělá, to nemá.
 

Co tedy přejí osobnosti do roku 2014 Ekolistu.cz?

"Jako dobrovolně skromný čtenář si vybírám Ekolist.cz. Nic od něj nečekám, ať to tak zůstane i nadále," Erazim Kohák, filosof.

"Ekolist.cz čtu pravidelně, protože musím. I když děvčata a chlapci z redakce trochu riskují, neboť grantové řízení na příští rok není ještě uzavřené. V nejhorším případě dostanou namísto státní podpory trenýrky s kormoránem," nejmenovaný pracovník ministerstva životního prostředí.

"Ekolist.cz nám připomíná, že nejsme jedinou formou života na této planetě. A právě o ochranu biologické rozmanitosti by nám mělo jít. Vždyť jen v letech 2004 až 2012 se počet druhů obratlovců v mé kanceláři snížil téměř o třetinu," Janez Potočnik, komisař pro životní prostředí.

"Celková environmentální uvědomělost a vzdělanost v českém národě je nízká a proto potřebujeme Ekolist.cz. Například málokdo ví, že žijeme v období antropocénu. A přitom to ve své knize píši již na straně 12," Bedřich Moldan, ředitel Centra pro otázky životního prostředí.

"Ekolist.cz funguje jako hlídací pes zelené demokracie. Pravda, mně osobně by se líbila jiná šelma," Ondřej Liška, šéf Strany zelených.

"Egoist.cz? That is funny name for newspaper," Achim Steiner, ředitel Programu OSN pro životní prostředí (UNEP).

"Trvale udržitelný rozvoj Ekolistu.cz je podmíněn trvale udržitelným rozvojem trvale udržitelného rozvoje," Ivan Rynda, sociální a kulturní ekolog.

"Ochrana životního prostředí je současně ochranou člověka, protože člověk je součástí životního prostředí. Proto by čtenáři Ekolistu.cz měli být lidé," Vladimír Špidla, stínový ministr za ČSSD.

"Ekolist.cz potřebujeme jako každodenní reflexi environmentální politiky. Zkrátka, jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá," Martin Bursík, předseda Lesa.

"Cože, ta blbost ještě vychází?" Pavel Činčera, vydavatel Ekolistu.cz.


reklama

 
Další informace |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist