https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/posledni-sance-zapojit-strom-do-celostatni-ankety-strom-roku-2017
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Poslední šance zapojit strom do celostátní ankety Strom roku 2017

28.4.2017 13:17 | PRAHA (Ekolist.cz)
Nadace Partnerství už po šestnácté hledá Strom roku České republiky. Pokud víte o vhodném kandidátovi se zajímavým příběhem nebo historií, přihlaste ho do 30. dubna do celostátní ankety. Elektronická přihláška je dostupná na www.stromroku.cz. V případě, že strom zvítězí, získá odborné arboristické ošetření a postoupí do mezinárodní soutěže Evropský strom roku 2017.
 

Navrhnout svého kandidáta do ankety Strom roku 2017 může kdokoli – jednotlivci, rodiny, sousedé, učitelé se školáky, spolky, sdružení i celé obce. Jak má vypadat nominace na Strom roku 2016 a co v ní zdůraznit? Podle pořadatelů ankety se nemusí jednat o nejstarší nebo nejvyšší strom, hlavním kritériem úspěchu je příběh stromu a jeho spojení s místními lidmi. Na webových stránkách soutěže pak stačí vyplnit elektronickou přihlášku, případně návrh poslat e-mailem nebo klasickou poštou do 30. dubna 2016.

Celostátní anketa Strom roku je charitativním projektem. Z došlých přihlášek odborná porota vybírá dvanáct finálových stromů, které díky zpoplatněnému hlasování mohou získat finanční prostředky na odbornou péči. „Všichni navrhovatelé si předem určí, na co peníze využijí – zda například nechají finálový strom ošetřit, umístí k němu ceduli nebo lavičku, nebo vysadí v jeho blízkosti nové stromy. Veřejnost pak od 15. června do 15. září svými hlasy přispívá na tento konkrétní účel,“ vysvětluje koordinátorka ankety Andrea Krůpová z Nadace Partnerství.

Vítězný strom Nadace Partnerství ocení 5. října v rámci mezinárodního filmového festivalu Ekofilm. Letošním tématem festivalu je ovzduší, jehož kvalitu stromy nepochybně pozitivně ovlivňují. Vítězný Strom roku získá odborné arboristické ošetření od firmy Prostrom Bohemia a nominuje se do evropského kola.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist