https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazska-velka-jarni-cyklojizda-v-sobotu-projede-pres-zachraneny-libensky-most
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražská Velká jarní cyklojízda v sobotu projede přes zachráněný Libeňský most

15.4.2016 11:29 | PRAHA (Ekolist.cz)
Cyklojízda startuje v sobotu 16.4. ve 13.00 na náměstí Jiřího z Poděbrad a zhruba po dvou hodinách skončí na náměstí Winstona Churchilla. Ilustrační foto.
Cyklojízda startuje v sobotu 16.4. ve 13.00 na náměstí Jiřího z Poděbrad a zhruba po dvou hodinách skončí na náměstí Winstona Churchilla. Ilustrační foto.
Foto | Martin Mach Ondřej / Ekolist.cz
Velká jarní cyklojízda, kterou pořádá iniciativa Auto*Mat ve spolupráci s Radiem Wave, se v sobotu mezi jednou a čtvrtou hodinou projede Prahou. Pořadatelé jednak zvou všechny cyklisty a koloběžkáře, jednak motoristům doporučují nejvhodnější objízdné trasy.
 

Lidé na kolech a koloběžkách projedou po Libeňském mostě, cenné kubistické stavbě architekta Pavla Janáka z dvacátých let. Trasa není náhodná – most se v únoru díky snahám spolku Libeňský most nebourat, nerozšiřovat, MČ Praze 7 i Auto*Matu povedlo zachránit před demolicí.

Cyklojízda startuje v sobotu 16.4. ve 13.00 na náměstí Jiřího z Poděbrad a zhruba po dvou hodinách skončí na náměstí Winstona Churchilla. Odtud se její účastníci budou moci přesunout na blízkou afterparty – 10. narozeniny Radia Wave. Zahrají zde například Monika Načeva & Karaoke Tundra, Hugo Toxxx, SCHWARZPRIOR a další.

Pokud nemáte vlastní kolo, pak půjčovna Okolo nebo bikesharing Rekola nabízejí jejich zapůjčení. Pokud jste řidič a chcete se cyklojízdě naopak vyhnout, podívejte se na plánovanou trasu, hlavní doporučené objezdy a mapky s nabídkou objízdných tras.

Cyklojízda pojede ulicemi: Náměstí Jiřího z Poděbrad (start) – Laubova – Ondříčkova – Lupáčova – Rokycanova – Prokopova – Husitská – Wilsonova – Nábřeží Ludvíka Svobody – Štefánikův most – Nábřeží kpt. Jaroše – Bubenské nábřeží – Komunardů – Jateční – Jankovcova – Libeňský most – Voctářova – Pod plynojemem – cyklostezka na Vítkově – Seifertova – náměstí Winstona Churchilla (cíl)

Hlavní doporučené objezdy:
Severojižní magistrálu (SJM) v severním směru objeďte přes Městský okruh. SJM jižním směrem bude průjezdná.
Velká křižovatka u Bulhara bude průjezdná vyjma Husitské a vjezdu a vjezdu na SJM severním směrem.
Nábřeží Edvarda Beneše východním směrem objeďte přes Letnou.
Koněvovu a Seifertovu objeďte ulicí Jana Želivského a Vinohradskou.
Novovysočanskou směrem do centra objeďte přes Jarov.
Libeňský most východním směrem objeďte přes Povltavskou.

reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

LB

Lukas B.

15.4.2016 12:33
popravdě si nedovedu představit, že by kdokoli otiskl palec pod zachování současné konstrukce Libeňáku. ale zase, případná demolice mostu projíždějící tramvají nás posouvá tam kam geopoliticky patříme, žánop.
jinak mimochodem, Libeňák není žádná architektonická superzajímavost, ale obyčejné nimbíčko a karta v lokální politice sedmičky.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist