https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazska-zvireci-zachranka-ma-diky-podpore-lidi-novy-zasahovy-vuz
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražská zvířecí záchranka má díky podpoře lidí nový zásahový vůz

3.6.2017 03:27 | PRAHA (Ekolist.cz)
Pražská zvířecí záchranka od roku 2009 pomáhá volně žijícím živočichům v Praze a na Praze západ. Za dobu svého působení zachránila více než 3000 zvířat.
Pražská zvířecí záchranka od roku 2009 pomáhá volně žijícím živočichům v Praze a na Praze západ. Za dobu svého působení zachránila více než 3000 zvířat.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Pražská zvířecí záchranka pokřtila nový zásahový vůz. Ten si mohla pořídit díky lidem, kteří přispěli pomocí crowdfundingové kampaně na portálu HitHit. “Nebýt jich, zvířecí záchranka by již pravděpodobně neexistovala,“ říká David Zítek z Domu ochránců přírody v Praze, základní organizace ČSOP.
 

Pražská zvířecí záchranka od roku 2009 pomáhá volně žijícím živočichům v Praze a na Praze západ. Za dobu svého působení zachránila více než 3000 zvířat. Organizace dlouhodobě bojuje s nedostatkem financí. Několik let přežívala se sníženými náklady a omezeným provozem. Největším problémem bylo, když jí vypověděl službu její jediný služební vůz. Na nové vozidlo nebylo dostatek prostředků, proto se ochránci rozhodli oslovit veřejnost crowdfundingovou kampaní.

Během 45 dní se podařilo od lidí vybrat 320 000 Kč. Jako poděkování nabízí ČSOP například možnost návštěvy záchranné stanice či vypuštění vyléčeného zvířete do přírody. Vybrané finanční prostředky pokryly většinu nákladů na pořízení vozu Škody Octavia combi s levným CNG pohonem. Vůz nyní brázdí ulice Prahy a Černošicka. Svezlo se jím již několik desítek zachráněných zvířat, například zajíci, sojky, straky, kalousové, srny či labutě.

Mládě lišky nalezené Pražskou zvířecí záchrankou.
Mládě lišky nalezené Pražskou zvířecí záchrankou.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora

V rámci křtu byli na svobodu vypuštěni poslední přezimovaní ježci a moták pochop, jenž byl vypuštěn Lukášem Pelánkem, hercem z komedie S tebou mě baví svět. Pták pobýval v záchranné stanici Aves Kladno po střetu s automobilem.

Na kampani pro Hithit se podíleli i herci Patricie Solaříková, Filip Kaňkovský, David Matásek, Kristýna Leichtová a Aneta Krejčíková. Proběhl také benefiční koncert, na kterém zahráli Eddie Stoilow, Roman Tomeš, Emma Smetana a Zbyněk Fric. Městské části Praha 4 a Praha 5 projekt dlouhodobě podporují. “Děkujeme všem, kteří podpořili tuto činnost. Největší díky patří všem lidem, kteří pomohli Pražské zvířecí záchrance přežít existenční krizi a kteří ji neustále podporují,“ říká David Zítek za Dům ochránců přírody v Praze.

Kontakt na Pražskou zvířecí záchranku:

774 155 185

www.praha.zachranazvirat.cz.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Blanka Štiková

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist