https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/barta-odchazi-z-ministerstva-dopravy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bárta odchází z ministerstva dopravy, Patrik čeká, co bude dál

8.4.2011 15:07 | PRAHA (Ekolist.cz)
Miroslav Patrik (vlevo) a Vít Bárta, bývalý ministr dopravy.
Miroslav Patrik (vlevo) a Vít Bárta, bývalý ministr dopravy.
Foto | Martin Mach Ondřej / Ekolist.cz
Ministr dopravy Vít Bárta (VV) dnes podal rezignaci na post ministra dopravy. Důvodem je skandál s údajným uplácením poslanců, kterým měl nabízet statisícové částky za jejich loajalitu. Vít Bárta si na ministerstvo jako svého poradce přivedl Miroslava Patrika, ředitele organizace Děti Země, který se státem vedl a vede řadu soudních sporů i kvůli dopravním stavbám.
 

„Jak to s mou spoluprací s ministerstvem bude dál nevím. Záleží na tom, zda se mnou bude chtít nový ministr spolupracovat,“ řekl dnes Ekolistu Miroslav Patrik. Kdo bude novým ministrem v tuto chvíli jasné není, vybírat by ho měly opět Věci veřejné. Jako poradce je Patrik zaměstnán na částečný úvazek od září loňského roku, jinak dále pracuje jako ekologický poradce Dětí Země. „Je škoda, že jsme to s panem ministrem nevydrželi ani rok,“ říká Patrik.

Patrikovým hlavním zadáním mělo být snížit náklady na dopravní stavby na základě znalostí neziskového prostředí, a to s ohledem na dodržování zákonů a účast veřejnosti, jak řekl v podzimním rozhovoru pro Ekolist. „Podařilo se navázat spolupráci a jednání s Ředitelstvím silnic a dálnic,“ odpověděl dnes na otázku, co se mu ve funkci poradce ministra dopravy podařilo. Miroslav Patrik řekl, že by dál jako poradce na ministerstvu působil, jde o to, zda bude zájem. „Nejsem ta nejdůležitější persona, takže se uvidí, v tuhle chvíli skutečně nevím nic,“ dodal Patrik.

Ministr dopravy Vít Bárta během svého působení na ministerstvu připravil návrh tzv. dopravní superstrategie. Přes řadu výtek byl materiál hodnocen i kladně za pokus místo recyklace předchozích materiálů o koncepční pohled na dopravu.


reklama

 
hch, mmo

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist