https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/juncker-v-prechodu-k-nizkouhlikove-ekonomice-neni-mozna-zpatecka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Juncker: V přechodu k nízkouhlíkové ekonomice není možná zpátečka

2.6.2017 10:28 | BRUSEL (ČTK)
Podle šéfa Evropské komise Jeana-Claudea Junckera nelze v přechodu k nízkouhlíkové ekonomice zařadit zpátečku a není možné zvrátit klimatickou dohodu z Paříže.
Podle šéfa Evropské komise Jeana-Claudea Junckera nelze v přechodu k nízkouhlíkové ekonomice zařadit zpátečku a není možné zvrátit klimatickou dohodu z Paříže.
Podle šéfa Evropské komise Jeana-Claudea Junckera nelze v přechodu k nízkouhlíkové ekonomice zařadit zpátečku a není možné zvrátit klimatickou dohodu z Paříže. Juncker to v reakci na čtvrteční rozhodnutí amerického prezidenta Donalda Trumpa o odstoupení USA od dohody prohlásil na dnešní dopolední podnikatelské konferenci spojené s dnešním summitem EU-Čína v Bruselu.
 

Podle Junckera to nyní budou právě Evropská unie a Čína, které svým společným postupem nabídnou podnikům, investorům a výzkumníkům v Evropě, Číně i jinde ve světě jistotu potřebnou k vybudování globální nízkouhlíkové ekonomiky. "A je to prohlášení k celému světu - v přechodu k nízkouhlíkové ekonomice nelze zařadit zpátečku, není možné zvrátit klimatickou dohodu z Paříže," řekl Juncker.

Jedním z výstupů dnešní vrcholné čínsko-unijní schůzky v Bruselu by podle diplomatů měl být společný dokument potvrzující odhodlání obou stran dohodu z Paříže dál plnit.

Evropská unie už ve čtvrtek večer uvedla, že Trumpova rozhodnutí lituje, je ale připravena ujmout se při dalším prosazování celosvětové klimatické dohody z roku 2015 vůdčí role s novými partnery.

Předseda Evropské komise se dnes také zmínil o čínsko-evropské spolupráci při boji proti kybernetickým útokům či o společné snaze prosadit udržitelný růst světového hospodářství. "EU a Čína se společně zasazují o mezinárodní řešení," dodal Juncker s tím, že nikde to není potřeba více, než právě při plném prosazení pařížské dohody o ochraně klimatu.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist