https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/komise-zitra-zacne-vybirat-sefa-np-sumava
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Komise zítra začne vybírat šéfa NP Šumava

7.12.2010 18:07 | PRAHA (Ekolist.cz)
Nový ředitel Správy NP a CHKO Šumava nahradí Františka Krejčího, který stál v čele parku od roku 2007.
Nový ředitel Správy NP a CHKO Šumava nahradí Františka Krejčího, který stál v čele parku od roku 2007.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | MŽP
Do výběrového řízení na ředitele Správy NP a CHKO Šumava se přihlásilo 23 uchazečů. Již zítra se sejde komise, aby upřesnila pohovory s jednotlivými kandidáty, uvádí ministerstvo životního prostředí v tiskové zprávě. V komisi zasedne i Jan Stráský, který byl součástí iniciativy Miloše Zemana „Zachraňme Šumavu“.
 

Zaslané žádosti posoudí komise, která navrhne ministru Pavlovu Drobilovi nejlepšího kandidáta. V komisi zasednou zástupci ministerstva, náměstci Tomáš Tesař a Tomáš Vrbík a šéfporadce ministra Vilém Žák. Dále pak ředitel Agentury ochrany přírody a krajiny (AOPK) František Pelc, botanik Václav Větvička a ředitel Centra pro otázky životního prostředí Bedřich Moldan.

V komisi bude také předseda Klubu českých turistů Jan Stráský, který byl roce 2009 součástí iniciativy organizace Přátelé Miloše Zemana „Zachraňme Šumavu“. Podle ní bezzásahové zóny ve kterých je šumavský les ponechán, aby se sám vypořádal s kůrovcem, přispívají k devastaci lesa. Podle Miloše Zemana by se proto měl park zrušit. Stráského ještě doplní starosta Horní Plané Jiří Hůlka a Ladislav Slonek, externí učitel lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity Brno.

Jména kandidátů nechtělo dnes na dotaz Ekolistu tiskové oddělení ministerstva zveřejnit, s tím že nejsou zatím k dispozici, stejně jako profily jednotlivých uchazečů. „Vše pokračuje podle plánu. Předpokládám, že komise z kandidátů vybere. Pokud ano, bude jmenován k prvnímu lednu 2011,“ prohlásil Tomáš Tesař, náměstek ministra životního prostředí pro ochranu přírody a krajiny.

Nový ředitel Správy NP a CHKO Šumava nahradí Františka Krejčího, který stál v čele parku od roku 2007. 1. listopadu 2010 na svou funkci rezignoval. Krejčí svou demisi zdůvodnil tím, že postrádal podporu ze strany ministra.


reklama

 
Hugo Charvát

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist