https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/bursik-jmenoval-noveho-reditele-narodniho-parku-sumava-a-statniho-fondu-zivotniho-prostredi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bursík jmenoval nového ředitele Národního parku Šumava a Státního fondu životního prostředí

30.3.2007 15:20 | PRAHA (EkoList, ČTK)
Ministr životního prostředí Martin Bursík (SZ) jmenoval novým ředitelem Státního fondu životního prostředí Petra Štěpánka. Dosavadní šéf fondu František Krejčí se stal ředitelem Národního parku Šumava, kde nahradil ve funkci Aloise Pavlíčka. ČTK o tom dnes informoval ředitel odboru vnějších vztahů ministerstva Jakub Kašpar.
 

“Petr Štěpánek přináší do Státního fondu životního prostředí zkušenosti s dotačními projekty a jeho úkolem bude celý systém dotací zpřehlednit tak, aby byl pro občany srozumitelnější. a František Krejčí má zkušenosti s regionálním rozvojem a situaci na Šumavě, kde působil jako náměstek ředitele národního parku, dobře zná. Na pozici ředitele si od něj slibuji intenzivní spolupráci s obcemi při prosazování důsledné ochrany šumavské přírody. Práce dosavadního ředitele Aloise Pavlíčka si vážím. Nadále se bude věnovat ochraně šumavské přírody, na starosti bude mít rozvoj Biosferické rezervace Šumava,“ vysvětluje ministr Bursík.

Pětatřicetiletý Štěpánek absolvoval studium na Technické univerzitě ve Zvolenu a Fakultě architektury STU v Bratislavě, na vysoké škole již několik let také vyučuje. Má zkušenosti z řízení a marketingu dotačních projektů. Do června 2006 řídil Economii Online, kde mimo jiné realizoval projekt eDotace.cz a evropský portál Euroskop.cz pro úřad vlády. Na státní fond přichází z dozorčí rady společnosti Raven Consulting.

Dvaačtyřicetiletý Krejčí vystudoval brněnskou lesnickou fakultu; pracoval v Lesprojektu, na Správě Národního parku a CHKO Šumava. Poté působil v soukromé poradenské společnosti, která se zaměřovala na regionální rozvoj. Od dubna 2003 byl náměstkem ředitele a od září 2006 ředitelem Státního fondu životního prostředí. Od dubna 2006 je na částečný úvazek také náměstkem ředitele šumavského národního parku a působí jako konzultant při vytváření Operačního programu životní prostředí.


reklama

 
mm, khj, kš
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist