Na půllitr plzeňského piva je potřeba jeden a půl litru vody
22.3.2016 13:21 | PRAHA
(Ekolist.cz)
Biomonitoring kvality varní vody v pivovaru
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Plzeňský prazdroj
Díky inovacím v provozu se za pět let snížila plošná spotřeba vody v Prazdroji o celých 33 procent. Na výrobu jednoho hektolitru piva je nyní potřeba 3,1 hektolitru vody. Dříve to bylo 4,6 hektolitru.
„Bez vody není pivo a ani život, proto je toto téma pro Plzeňský Prazdroj velmi důležité,“ říká Drahomíra Mandíková, ředitelka vnějších vztahů a komunikace.
Kromě úspor se Plzeňský Prazdroj zaměřuje také na čištění odpadních vod. U pivovaru Radegast v Nošovicích funguje systém čistících rybníčků, který zachycuje drenážní a dešťovou vodu.
reklama
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Dále čtěte |
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk