https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pardubice-promeni-podobu-praveho-brehu-labe-planuje-postavit-lavku-pres-reku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pardubice promění podobu pravého břehu Labe, plánuje postavit lávku přes řeku

3.10.2017 14:29 | PARDUBICE (ČTK)
Pravý břeh Labe v Pardubicích město postupně promění. Plánuje postavit lávku přes řeku, v lokalitě vybuduje informační systém a doplní městský mobiliář.
Pravý břeh Labe v Pardubicích město postupně promění. Plánuje postavit lávku přes řeku, v lokalitě vybuduje informační systém a doplní městský mobiliář.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Pardubice.eu
Pravý břeh Labe v Pardubicích město postupně promění. Plánuje postavit lávku přes řeku, v lokalitě vybuduje informační systém a doplní městský mobiliář. Hotovou má zatím územní studii.
 

Studie se zabývá zatím nedostatečným propojením sídliště Polabiny s Lonkovou ulicí či umístěním herních a cvičebních center, zelení, sítí cest a přechody přes mokřady,

"Z našeho pohledu jde v rámci České republiky o jedinečnou lokalitu s ohromným potenciálem. Jedná se o významný krajinný prvek ukotvený v samém centru města, které pomyslně půlí a odděluje starou část od nové," řekl Michal Rouha z ateliéru momentura.

V přírodním území se nachází slepé rameno Labe, lokalita je mezi obyvateli velmi oblíbená, podle radnice sledují někteří lidé revitalizační plány s obavami. Bojí se, aby neubývala zeleň a nestavěly se tam domy.

"Tyto obavy studie plně respektuje a stávající plochy zeleně nechává přirozenému vývoji. Studie navrhuje na rastru živelných pěšin takové úpravy, aby se území stalo bezbariérové a dostupné široké veřejnosti," řekl Rouha.

"Pravý břeh Labe je zde vnímán jako klidová zóna pro relaxaci i aktivní odpočinek. Takové místo centrum města potřebuje," uvedl primátor Martin Charvát (ANO).

První etapou bude vznik sportovního areálu Lonkovka. Budou v něm venkovní dětská hřiště i sportoviště vhodná pro všechny generace. Proti areálu byli zejména starší obyvatelé sídliště Polabiny, vyhodnotili ho jako nepotřebný. "Jsem přesvědčen, že areál Lonkovka udělá z této části Polabin atraktivnější místo k bydlení," míní starosta městského obvodu II Radek Hejný (ANO).


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist