https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/po-dalnici-v-malajsijskem-hlavnim-meste-se-prohanel-pstros
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Po dálnici v malajsijském hlavním městě se proháněl pštros

22.6.2016 11:29 | KUALA LUMPUR (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Shawn Lee / Youtube.com
S nezvyklým účastníkem dopravního provozu se mohli poměřit řidiči na rušné části dálnice v malajsijském hlavním městě Kuala Lumpuru, kde se proháněl pštros. Jeho rychlost podle dostupných informací dosahovala asi 30 kilometrů v hodině.

 

"Nikdo si nebyl jistý, jestli ho může bezpečně předjet, tak jsme se raději drželi za ním," řekl malajsijskému listu The Star očitý svědek Jeff Sandhu. "Já to ale pak musel zkusit, protože jsem měl důležitou schůzku a nevím, jestli by mi věřili, že jsem se opozdil, protože mě na dálnici zdržel pštros," dodal.

Pštros, vlastně pštrosí samička jménem Chickaboo, se na dálnici dostala z auta svého majitele Darrena Chowa, který ji dosud choval jako mazlíčka. Už na něj ale začala být příliš velká, a proto ji vezl do do pštrosí rezervace.

Po chvíli se Chickaboo během unavila, a tak ji mohl Chow znovu chytit a v pořádku zavézt do nového domova, kde se podle posledních informací už stihla zabydlet.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist